Jurnalista Valeria Dorneanu, sefa Politicului/senior editor la Digi 24, pleaca de la postul de stiri al RCS&RDS, ea fiind informata prin SMS ca nu i-a mai fost prelungit contractul pe perioada determinata pe care il avea, dupa cum a declarat ea, miercuri, pentru HotNews.ro. Valeria Dorneanu a apreciat ca oricum si-ar fi dat demisia de la acest post unde, sustine ea, "se schimba orientarea politica pentru anul electoral - dovada sunt epurarile din ultima vreme", prin care mai multi oameni din echipa cu care s-a lansat Digi 24 au ramas fara post la aceasta televiziune. Despre plecarea ei a scris, initial, Reportervirtual.ro.

UPDATE Cosmin Prelipceanu a transmis, miercuri, HotNews.ro un raspuns in care se declara "neplacut surprins" de afirmatiile Valeriei Dorneanu si indeamna telespectatorii sa aprecieze ei daca impartialitatea si onestitatea vor fi respectate in continuare.

  • Cosmin Prelipceanu: "Digi24 nu a avut niciodata o orientare politica. De aceea, sunt neplacut surprins ca, dupa doi ani de colaborare, fostul sef al Departamentului Politic - Valeria Dorneanu, considera ca aceasta se poate schimba. E clar ca a inceput un an foarte interesant si ii invit pe telespectatori sa fie ei cei care vor aprecia daca principiile impartialitatii si onestitatii vor fi respectate ca si pana acum."

Valeria Dorneanu a transmis colegilor din redactie o scrisoare in care acuza nereguli in felul cum sunt administrate de companie contractele de munca pe perioada determinata, folosite in cazul majoritatii covarsitoare a angajatilor Digi 24. Contactata de HotNews.ro, ea a explicat ca perioada determinata a contractului de munca a fost folosita si in cazul ei, pentru a o obliga sa paraseasca postul.

  • In scrisoarea catre colegi, ea scrie ca "am ratat ocazia de a-mi lua ramas bun, pentru ca am aflat cu 12 ore inainte de expirarea contractului ca nu mai lucrez acolo. Printr-un SMS de la Cosmin Prelipceanu, caruia nu am apucat sa-i multumesc pentru ca s-a deranjat sa-mi scrie el insusi. Probabil ca a simtit ca trebuie sa faca si el ceva pentru mine, daca tot imi datoreaza - mie exclusiv - venirea la Digi. Ascensiunea ulterioara este, insa, "meritul" lui". Vezi textul integral al scrisorii pe Reportervirtual.ro

Dupa cum a declarat ea pentru HotNews.ro, spre sfarsitul anului trecut seful redactiei Digi 24, Cosmin Prelipceanu, si redactorul-sef adjunct Madalina Radulescu i-au spus Valeriei Dorneanu, in fata colegilor, ca e "aur" pentru redactie si i-au cerut sa treaca de pe postul de sef la Politic, pe care il ocupa de 12 luni, pe cel de senior editor, post fara responsabilitate de conducere editoriala si pe care l-a ocupat initial, din momentul cand ea s-a angajat la Digi 24.

Dorneanu - care in trecut a fost, intre altele, redactor-sef la agentiile de stiri Mediafax si NewsIn si consilier in Administratia Prezidentiala la inceputul primului mandat al lui Traian Basescu la - a refuzat mutarea, spunand ca doreste sa ramana la Politic pe perioada anului electoral. Ulterior, conducerea redactiei a anuntat ca Valeria Dorneanu va trece oricum pe functia initiala de senior editor, incepand cu data de 15 ianuarie 2014. Insa, pe 31 decembrie, ea a primit de la Prelipceanu un sms prin care era informata ca ziua urmatoare, 1 ianuarie, ii expira contractul de munca, potrivit precizarilor facute pentru HotNews.ro.

Valeria Dorneanu a spus ca, oricum, avea intentia sa demisioneze pe 25 ianuarie, cand ar fi trebuit sa-i expire contractul pe perioada determinata. Ea a spus ca si-a luat "toate documentele" si acuza, acum, compania ca a "furat-o" sarind zile de munca in momentul cand contractul temporar a fost prelungit prin acte aditionale.

  • Ea a sustinut ca la Digi 24 ar avea loc "o schimbare de orientare politica - dovada sunt epurarile din ultima vreme - Ioan Bendei, George Orbean, seful initial de proiect care a fost concediat, Dan Suciu, altii", epurari insotite de "venirea multora de la Realitatea". Ea a mentionat si un anunt facut de Prelipceanu anul trecut, ca postul se "relanseaza" prin "stiri mai sexy" si "sa fim mai dinamici".