Agerpres a trimis Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti o scrisoare deschisa pe tema lipsei acreditarii jurnalistilor agentiei la evenimentele prilejuite de vizita la Bucuresti a Victoriei Nuland, asistentul pentru afaceri europene si eurasiatice al Secretarului de Stat american. " Agerpres este principala sursa de informare a Romaniei pentru strainatate" si "cea mai mare agentie de presa din Romania", se arata in scrisoarea deschisa.

"Agentia nationala AGERPRES isi exprima regretul fata de maniera in care a fost tratata, fata de alte institutii media din Romania, in ceea ce priveste participarea jurnalistilor nostri la cele doua evenimente organizate de Ambasada SUA, prilejuite de vizita in Romania a doamnei Victoria Nuland, asistentul pentru afaceri europene si eurasiatice al Secretarului de Stat american", se arata in scrisoare.

"Agentia nationala AGERPRES (...) nu a fost acreditata la intalnirile doamnei Victoria Nuland cu jurnalistii si cu organizatiile neguvernamentale din tara, desi din partea noastra au fost intreprinse toate demersurile necesare in acest sens. In schimb, am constatat, din relatarile altor colegi din mass-media, ca au participat si au fost acreditate la aceste evenimente alte organizatii si persoane din mass-media, carora nu le negam importanta si utilitatea", subliniaza reprezentantii Agerpres.

"Cu speranta ca omisiunea invitarii si acreditarii jurnalistilor institutiei noastre s-a produs dintr-o regretabila eroare, ne exprimam convingerea ca veti aprecia in continuare profesionalismul si obiectivitatea demonstrata de AGERPRES atat de-a lungul timpului, cat si cu ocazia speciala a vizitei doamnei Nuland la Bucuresti."