Pavel Stanchev, fost sef la Kanal D Romania si HBO Romania, a fost numit CEO al operatiunilor din Bulgaria ale grupului Central European Media Enterprises (CME), care in Romania opereaza Pro TV. El o inlocuieste, de la 1 februarie, la conducerea BTV Media Group EAD (BTV este principalul canal al CME in Bulgaria) pe Vicky Politova, care paraseste compania, arata un comunicat de presa.

Masura reprezinta ultima dintre schimbarile de management in operatiunile CME din Europa Centrala si de Est, dupa ce Adrian Sarbu si-a dat demisia de la conducerea grupului de media, in vara anului trecut. La sfarsitul lui 2013, CME a inlocuit-o si pe Anca Budinschi, director general Pro TV, cu lituanianul Aleksander Cesnavicius.

  • Pavel Stanchev, citat in comunicatul CME: "Sa ma alatur BTV este o mare provocare pentru mine. Imi voi dedica toata energia si toate cunostintele pentru a intari pozitia BTV Media Group de lider pe piata de televiziune din Bulgaria si gazda a celor mai talentati jurnalisti si profesionisti de televiziune din tara".
  • Comunicatul il citeaza si pe Christoph Mainusch, Presedinte BTV si co-CEO al CME: "Pavel se potriveste perfect sa conduca echipa din Bulgaria. Vasta lui experienta in companii de media sdi divertisment din Europa Centrala si de Est, indeosebi Bulgaria, ofera temelia ideala pentru a duce mai departe traditia BTV ca lider de piata in Bulgaria".

Pavel Stanchev lucreaza de peste 20 de ani pe piata de televiziune si a fost, de anul trecut, CEO pentru operatiunile din Europa de Sud-Est ale grupului elen Antenna, pozitie din care a administrat statiile acestui grup din Serbia, Muntenegru si Slovenia. Intre 2004 si 2008 a fost CEO la Nova Televizia (Bulgaria), iar intre 2009-2010 a condus Kanal D Romania. El a mai condus HBO Romania si RTL Croatia.