Scandalul provocat de alegerile interne din TVR, in care candidatii sprijiniti prin vot de cei mai multi dintre angajati pentru a-i reprezenta in viitorul Consiliu de Administratie au aflat, duminica seara, ca au fost invalidati, a continuat luni cu proteste interne, cu o actiune in instanta si contestatii adresate conducerii televiziunii. Realizatorii Cornel Mihalache si Mihai Radulescu, cei care au castigat detasat alegerile, dar au fost invalidati pentru ca "nu au depus cazierul", inaintat Comitetului Director o contestatie si, separat, solicita in instanta suspendarea procedurii.

  • Cornel Mihalache si Mihai Radulescu au castigat, vineri, detasat alegerile prin care angajatii TVR si-au desemnat reprezentantii in viitorul CA. Duminica seara, ei au aflat ca au fost invalidati deoarece nu au depus "cazierul", asa cum se cerea - in loc de certificat de cazier - in regulamentul alegerilor interne. Drept urmare, biroul electoral din TVR a decis ca urmatorii candidati ca numar de voturi obtinute, Liviu Fetter si Sorin Burtea, sa fie declarati castigatori, ceea ce a starnit un scandal de proportii in TVR. In timp ce Mihalache si Radulescu obtinusera aproape 600 de voturi fiecare, Fetter si Burtea au obtinut putin peste 300 de voturi fiecare. Vezi detalii aici

Mihai Radulescu a spus, luni, pentru HotNews.ro ca el si Cornel Mihalache au depus o contestatie in care reclama atat vicii de procedura in cadrul alegerilor interne, cat si discriminare, avand in vedere ca regulamentul decis de Comitetul Director, condus de Stelian Tanase, nu a permis persoanelor din afara institutiei sa participe la concurs. Potrivit lui Radulescu, aceasta contestatie urmeaza sa fie discutata maine in Comitetul Director. Jurnalistul a precizat ca, separat, el si Mihalache au deschis actiune in instanta in incercarea de a opri procedura electorala din TVR, avand in vedere neregulile inregistrate.

Mihai Radulescu a mai precizat ca doi lideri de sindicate din TVR, care se inscrisesera la randul lor in alegeri, Dragos Bocanaciu si Sorin Rada, si-au retras candidaturile in semn de sprijin pentru castigatorii reali. Potrivit lui Cornel Mihalache, si alti candidati ale caror rezultate au fost validate au facut acelasi lucru, iar altii se gandesc pana maine sa-si retraga, eventual, candidaturile.

Separat, in TVR au inceput sa se stranga, luni, pentru un protest ce urmeaza sa fie transmis, de asemenea, Comitetului DIrector si in care se arata ca "indiferent cu cine am fi votat, trebuie acceptat ca primii doi clasati nu pot fi eliminati printr-un tertip birocratic". Din informatiile HotNews.ro, pana luni dupa-amiaza protestul era semnat de peste 100 de persoane. Iar o scrisoare deschisa ii indeamna pe castigatorii desemnati de biroul electoral, Sorin Burtea si Liviu Fetter sa nu ia "laurii invingatorilor fara sa fi castigat cursa".

Protestul semnat de angajati TVR

PROTEST

Alegerile interne din 17 ianuarie au aratat dorinta angajatilor SRTV in desemnarea reprezentantilor in CA.

Rezultatele sunt clare prin diferenta dintre primii doi clasati si urmatorii - 276 de voturi.

Cornel Mihalache si Mihai Radulescu au primit cele mai multe voturi. Este normal ca ei sa ne reprezinte in Consiliul de Administratie.

Indiferent cu cine am fi votat, trebuie acceptat ca primii doi clasati nu pot fi eliminati printr-un tertip birocratic.

Cerem directorului general interimar, Stelian Tanase, gasirea unei solutii, pentru ca prin introducerea unor conditionari birocratice discriminatorii sa nu fie viciat rezultatul votului angajatilor SRTV.

Facem apel la moralitatea si demnitatea celor implicati: respectati alegerea noastra!

II asteptam pe toti cei care sunt de acord cu acest protest sa ni se alature. Exista o lista cu semnaturi in redactia stirilor.

Scrisoarea deschisa adresata lui Sorin Burtea si Liviu Fetter:

Scrisoare deschisa

Domnule Liviu Fetter,

Domnule Sorin Burtea,

Ne-ati cerut in urma cu o saptamana votul si increderea noastra pentru a putea sa ne reprezentati in Consiliul de Administratie al TVR. V-ati expus ideile si ati accentual in mesajele dumneavoastra calitatile umane si morale care va recomanda pentru o astfel de functie. Experienta dumneavoastra si probitatea morala au reprezentat chintesenta mesajelor adresate colegilor electori din TVR. Pentru aceste lucruri, o parte din colegii nostri au ales sa va acorde votul lor. Nu a fost insa suficient pentru ca domniile voastre sa castige aceasta cursa. Colegii din TVR i-au desemnat ca reprezentanti in CA al TVR pe Cornel Mihalache si Mihai Radulescu. Cu majoritate de voturi, asa cum sta bine unui climat de normalitate care accepta jocul democratic. Fara dubii.

Domnilor, din motive greu de inteles in acest moment, cei doi au fost descalificati, iar domniile voastre sunt trecute pe lista celor care ne vor reprezenta in CA. Refuzam sa credem ca dumneavoastra acceptati acest privilegiu - sa luati laurii invingatorilor, fara sa fi castigat cursa.

Domnilor, va cerem un singur lucru: demonstrati ca probitatea morala clamata in urma cu o saptamana exista in realitate. Demonstrati ca TVR este locul care respecta si rasplateste performanta. Ca este locul care ne-a invatat pe noi toti sa nu ne rupem colona cand adie vantul. Refuzati, domnilor, ceea ce nu vi se cuvine. Doar asa, primim si noi, cei care am votat, un semn de respect din partea dumneavoastra.