Curtea de Apel Bucuresti a decis, zilele trecute, sa anuleze planul de reorganizare al Realitatea Media, societatea care opereaza Realitatea TV si care se afla in insolventa, scrie Paginademedia.ro. Potrivit sursei citate, planul de reorganizare, aprobat in 20 februarie 2013, a fost contestat de ANAF si de E-Boutique KFT (firma a lui Elan Schwartzenberg", iar decizia Curtii de Apel e irevocabila.

"Daca acum ar fi fost valabil noul cod al insolventei aprobat prin hotarare de guvern in octombrie 2013, Realitatea ar fi ajuns cu licenta suspendata", scrie Paginademedia.ro.

Din informatiile sursei citate, "dupa aceasta decizie trebuie reluata procedura de vot si procesul de reconfirmare a planului de reorganizare. Raportul de forte in comitetul creditorilor va fi schimbat. In septembrie 2013, intr-un alt episod al telenovelei, tot Curtea de Apel a decis irevocabil diminuarea creantei GMG Media Box, compania controlata de Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru. Astfel, GMG ramanea cu o creanta de 11,8 milioane de lei (aproximativ 2,6 milioane de euro), fata de 70,9 milioane de lei, cat avusese pana la momentul respectiv".

UPDATE ReporterVirtual.ro il citeaza pe Cozmin Gusa, potrivit caruia "eu nu sunt în București și nu prea sunt informat, dar, dacă este așa, va fi un alt plan de reorganizare și asta e situația. În ultimul an, au circulat un milion de zvonuri despre falimentul Realității TV, lansate de către toți cei interesați să se aleagă măcar cu o bucățică din ea, și uite că nu s-a întâmplat nimic. Realitatea TV merge mai departe". Tot ReporterVirtual.ro scrie, citand surse din cadrul ANAF, ca Realitatea TV si-a platit datoriile scadente la bugetul de stat, in valoare de circa un milion de lei, "insa datoriile istorice ale societatii sunt inca neplatite, de unde si contestatia facuta de ANAF la planul de reorganizare". Saptamana trecuta, Rares Bogdan sustinea pentru HotNews.ro ca Realitatea Media "a platit integral datoriile la stat" si se pregateste sa iasa din insolventa.