Grupurile media Discovery si TF 1 au ajuns la un acord prin care Discovery urmeaza sa preia controlul la Eurosport International, crescandu-si participatia de la 20%, cat are in prezent, la 51%. Potrivit Bloomberg, prin aceasta preluare Discovery devine mai competitiv in batalia pentru drepturile de transmisie a unor competitii sportive, iar David Zaslav, CEO Discovery, este citat spunand ca "acum vom fi competitivi in cursa, tara cu tara, si ne vom uita la fiecare drept de difuzare din sport".

  • In Romania, posturile Discovery au iesit, in urma cu un an, din grila RCS, cel mai mare operator de cablu care opereaza si mai multe televiziuni, printre care Digi Sport, ce transmite numeroase competitii sportive. La sfarsitul anului trecut, si Eurosport a intampinat dificultati in relatia cu RCS, solutionate in cele din urma. In decembrie au aparut si informatii privind interesul Eurosport pentru drepturile Ligii 1, aflate in prezent la RCS.

Potrivit BroadbandTVnews.com, acordul dintre discovery si TF1 Group se bazeaza pe o evaluare a Eurosport Group - fara Eurosport Franta - la 902 milioane de euro. TF1 urmeaza sa-si pastreze participatia de 80% in Eurosport Franta pana cel mai devreme la 1 ianuarie 2015.

Sursa citata precizeaza ca reteaua Eurosport ajunge in 133 de milioane de gospodarii din 54 de tari. Este de asteptat ca tranzactia sa se incheie in cateva luni, dupa ce va primi aprobare autoritatilor din domeniul concurentei.