Consiliul Concurentei a autorizat preluarea postului Prima TV de catre omul de afaceri Cristian Burci, tranzactie anuntata la sfarsitul anului trecut. Potrivit unui comunicat de presa, Consiliul a autorizat operatiunea de concentrare economica prin care o firma controlata de Burci, Graffiti Red SRl, a preluat controlul asupra societatilor SBS Broadcasting Media SRL (care detine licenta Prima TV) si Prime Time Productions SRL.

Consiliul a evaluat daca aceasta operatiune este compatibila cu un mediu concurential normal si a constatat ca firma Graffiti Red face parte din grupul de companii controlat de Cristian Burci, activ in principal pe piata agentiilor de publicitate si pe cea de editare si comercializare a publicatiilor, in timp ce companiile achizitionate, apartinand grupului SBS, activeaza in domeniul productiei si difuzarii programelor TV-radio.

Cristian Burci, cel care a lansat Prima TV in 1997 si care in prezen mai detine ziarele Click si Adevarul, a reintrat in proprietatea postului TV in urma unei tranzactii incheiate in decembrie 2013 cu SBS, companie apartinand grupului international ProSiebenSat.