Televiziunea publica a anuntat oficial, miercuri, ca Mircea Dinescu va avea o emisiune la TVR 1 si o alta la TVR 2. Mircea Dinescu vine la TVR in contextul in care pe holurile institutiei s-au intetit speculatiile privind schimbarile pe care conducerea acesteia, in frunte cu Stelian Tanase, ar urma sa le faca in grila de primavara, in care realizatori de talk-show atrasi de la alte posturi ar urma sa-i inlocuiasca pe moderatori angajati ai TVR.

UPDATEReportervirtual.ro scrie ca si Ion Cristoiu va semna un contract pentru o emisiune culturala ce va fi difuzata pe TVR 2 si care se va numi "Om cu carte".

  • Despre iminenta venire a lui Dinescu la TVR a scris, initial, Reportervirtual.ro. Tot ReporterVirtual.ro a dat, marti, drept sigura schimbarea mai multor realizatori TVR, schimbare care, din informatiile HotNews.ro, face obiectul unor speculatii intense in interiorul televiziunii, in ultimele saptamani, fara sa fie stabilit clar, deocamdata, cine ar urma sa ramana fara emisiune. Sursa citata mentioneaza si mai multe nume care s-ar afla pe o "lista neagra a lui Stelian Tanase", printre care Sorin Burtea, Mihai Radulescu, Monica Ghiurco si Ramona Avramescu.

Mircea Dinescu vine la TVR in conditiile in care nu a fost organizat vreun concurs de proiecte pentru emisiunile pe care le va realiza. El a realizat, in trecut, impreuna cu directorul general interimar al TVR Stelian Tanase, emisiunea "Tanase si Dinescu" de la Realitatea TV.

In comunicatul de miercuri, TVR precizeaza ca din martie Mircea Dinescu va realiza, la TVR 1, emisiunea de tip infotainment "Politica si delicateturi", programata duminica la ora 14.30, iar la TVR 2 va avea un talk-show saptamanal care nu are inca un nume batut in cuie si nici un loc stabilit in grila postului.

Comunicatul il prezinta pe Mircea Dinescu drept "poet, pamfletar si masterchef". In emisiunea "Politica si delicateturi" de pe TVR 1, el va prezenta "retete simple, dar pline de rafinament, ale ospetelor boieresti de la inceputul de secol XX" si va avea invitate personalitati din actualitatea romaneasca, impreuna cu care va oferi "opinii transante despre evenimentele saptamanii".

Despre emisiunea de pe TVR 2, comunicatul precizeaza ca este vorba despre un talk-show programat la ore de maxima audienta in care realizatorul va incerca sa afle raspunsul la intrebarea: "este destinul Romaniei influentat de oamenii politici sau de personajele care, mai sub lumina reflectoarelor sau mai din umbra, compun Top 300 romanesc?" Tot la TVR 2, el "va avea interventii in diverse emisiuni, in functie de evenimentele care apar".​