Un avion pilotat de Andrei Postelnicu, fost ziarist la Financial Times, a disparut de pe radar vineri seara in Florida (SUA), anunta mai multe site-uri locale din SUA (Sursa 1, Sursa 2). Garda de Coasta continua sa caute pilotul si epava avionului, dar autoritatile banuiesc ca avionul s-a prabusit in ocean.

Andrei PostelnicuFoto: Agerpres

Avionul a disparut de pe radar in Florida, zborul fiind anuntat pe ruta Florida Keys - Vero Beach. Avionul a fost vazut ultima oara vineri noaptea, indrepandu-se spre Vero Beach.

In urma operatiunilor de cautare, o geanta purtand insemnele pilotului a fost gasita dupa ce a fost adusa la tarm in zona insulei Hutchinson.

Potrivit surselor citate, Andrei Postelnicu a inchiriat avionul, un Piper PA-28 Cherokee cu un singur motor, de la o companie locala numita "Pilot's Paradise".

Andrei Postelnicu a fost ziarist, a publicat in Evenimentul Zilei, Financial Times si Bloomberg News. In 2009 a facut parte din stafful de campanie al lui Mircea Geoana, pe atunci candidat la presedintia Romaniei.

"Pilot visez sa fiu de cand eram mic si asamblam kit-uri de modelism facute in Germania de Est, modele de avioane de linie... Primul zbor solo, fara instructor, este o experienta definitorie pentru mine ... Dupa ce am coborat din carlinga insa, dupa acele prime tururi de pista, mi-am dat seama de ceea ce realizasem, mi-am dat seama de drogul pe care tocmai mi-l injectasem in vene. E un drog la care nu vreau sa renunt vreodata", declara Postelnicu intr-un interviu din 2011 pentru Evenimentul Zilei.