Adriana Dontu paraseste functia director general al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA). Aceasta a confirmat pentru HotNews.ro plecarea si a declarat ca a solicitat in urma cu o saptamana incetarea numirii pe aceasta functie. "Nu mi-a cerut nimeni sa plec. Este o decizie strict personala, care tine de familie", a precizat Adriana Dontu.

"Am solicitat incetarea numirii, de saptamana trecuta. Cauzele sunt personale. Nu mi-a cerut nimeni sa plec. Este o decizie strict personala, care tine de familie, si o decizie la care m-am tot gandit", a declarat pentru HotNews.ro Adriana Dontu. "Eu am familia in Brasov si in timpul saptamanii eram aici la ORDA", a continuat aceasta.

Oficialul a precizat ca nu cunoaste numele persoanei care va prelua aceasta functie. "Solicitarea mea de incetare a numirii va trebui publicata in Monitorul Oficial si urmeaza ca premierul sa ia act de solicitare", a explicat Dontu.

In ceea ce priveste activitatea sa de aici inainte, Adriana Dontu a refuzat sa spuna daca are o propunere. "O sa iau o decizie, o sa ma gandesc", a declarat Dontu.

Adriana Dontu a fost numita de premierul Victor Ponta in functia de director general al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA) in iunie 2012 (Sursa). Dontu l-a inlocuit in aceasta functie pe Robert Bucur.

Adriana Dontu (PNL) a fost prefect si subprefect al judetului Brasov in guvernul Tariceanu. Mihai-Aurel Dontu, sotul sau, este deputat PNL (Sursa).

Amintim ca ORDA a decis in mai 2013, sub sefia Adrianei Dontu, ca Victor Ponta nu a plagiat in lucrarea "Raspunderea in dreptul international umanitar", publicata la Editura Universul Juridic in anul 2010. Concluziile expertizei ORDA au dus facut ca Parchetul General sa decida neinceperea urmaririi penale in cazul presupusului plagiat al lui Victor Ponta.

Raportul de constatare tehnico-stiintifica al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA) a concluzionat ca intre lucrarea lui Victor Ponta si cele din care a fost acuzat ca a plagiat "nu exista identitate totala de structura, ci doar o identitate partiala de structura". Tot expertiza ORDA a "mai concluzionat ca nu se poate proceda la calcularea procentului de text identic preluat deoarece formatele lucrarilor, tipul caracterelor utilizate si paginatiile sunt diferite".

Citeste si: