Juriul international al editiei cu numarul 57 a concursului anual de fotografie de presa World Press Photo a selectat o imagine a fotografului american John Stanmeyer de la VII Photo Agency ca Fotografia World Press Photo a Anului 2013. Imaginea ilustreaza imigranti africani pe tarmul orasului Djibouti in timpul noptii, ridicandu-si telefoanele in aer in incercarea de a capta un semnal necostisitor din tara vecina, Somalia - olegatura fragila cu rudele din strainatate.

World Press Photo of the Year 2013 - John StanmeyerFoto: John Stanmeyer

Djibouti este un punct comun de popas pentru imigrantii aflati in tranzit din tari precum Somalia, Etiopia si Eritrea, in cautarea unei vieti mai bune in Europa si Estul Mijlociu.

Fotografia, realizata pentru National Geographic, a castigat si primul loc in Categoria "Contemporary Issues".

Juriul a acordat premii pentru cele noua categorii tematice unui numar de 53 de fotografi din 25 de tari: Argentina, Australia, Azerbaijan, Bangladesh, Bulgaria, China, Cehia, El Salvador, Finlanda, Franta, Germania, Iran, Italia, Iordania, Mexic, Olanda, Noua Zeelanda, Polonia, Rusia, Serbia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Marea Britanie si Statele Unite.

Mai multe detalii, precum si lista completa a castigatorilor, poate fi consultata aici: http://www.worldpressphoto.org/award/2014.