Camelia Patru, care multi ani a fost sefa in cadrul Antenelor, este pe cale sa preia conducerea Departamentului Economic la TVR, de unde pleaca Mihaela Botea, actualul "coordonator cu atributii de Director Economic". Informatia a fost confirmata, vineri, pentru HotNews.ro de directorul general interimar al Televiziunii publice, Stelian Tanase. Acesta a precizat ca Mihaela Botea pleaca "prin transfer" si ca dosarele departamentului sunt acum preluate de Camelia Patru, pe care conducerea Televiziunii mai are sa o valideze oficial la conducerea departamentului economic, pentru o perioada de interimat.

  • Potrivit profilului ei LinkedIn, Camelia Patru a fost, intre 1998-2005, director executiv Intact Advertising, apoi, pana in 2008, director executiv Intact Production/Antena 1, dupa care, timp de doi ani, director de achizitii de programe locale Antena 1, iar intre 2010-2012, sefa achizitiilor de programe locale pe Antena Group. Dupa ce a plecat din Intact, ea este, de la inceputul lui 2013, senior media consultant prin firma Campa Media SRL.

Stelian Tanase a spus pentru HotNews.ro ca a ales-o pe Camelia Patru datorita "experientei ei in televiziune, care m-a multumit", el avand de ales intre aceasta si o alta persoana "cu experienta mai mult ministeriala". Pentru a arata ca nu este vorba despre o schimbare "cu scandal", ci una naturala si "pasnica", el a precizat ca Patru si directoarea de pana acum, Mihaela Botea, s-au dus impreuna, vineri, la Ministerul Finantelor.

  • Discutiile de la Finante au vizat situatia banilor pe care TVR ii primeste de la stat si trebuie sa-i transfere, conform legii, catre SNR, lucru care intampina greutati deoarece operatiunile cu sume mari de bani nu pot fi facute fara aprobarea Consiliului de Administratie al TVR, consiliu care nu exista in acest moment.