"Firma care a cumparat drepturile de televizare ale Ligii 1, Sky Broadcast Limited, va cumpara posturile lui Arpad Paszkany, pe care le va dezvolta pentru a transmite meciurile din viitoarele sezoane ale Ligii 1, potrivit GSP.ro.

"Voi vinde canalele mele de televiziune pentru ca ei au nevoie sa descarce drepturile de televizare. Nu vor mai fi posturile mele, vor fi ale dinsilor. Banii respectivi nu reprezinta un efort financiar pentru ei. Romania are noroc, compania respectiva are ca tinta Rusia. Ei vor sa se extinda spre Europa de Est. Ei voiau prima data Ucraina, unde sint citeva echipe cu bugete foarte mari. Ei au renuntat la Ucraina din cauza problemelor de acolo. Le-au simtit de toamna trecuta. Asa s-au orientat catre Romania", a spus Arpad Paszkany la DigiSport.

"Firma malteza poarta, inca, pampers, deoarece la capitolul dedicat vechimii nu dam decat peste un zero. Investitia este frageda, dar puternica, pentru ca oamenii de afaceri care se ocupa de caz sunt extrem de seriosi", potrivit site-ului lui Dumitru Dragomir, precizand totodata ca "surse credibile sustin ca doua posturi generaliste vor transmite meciurile din Liga I, la preturi apropiate de cele pe care practica acum ProTv".

Transilvania Look si Look TV sint posturile detinute de Arpad Paszkany.

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat din senin, marti, ca a semnat un "parteneriat media" cu o "companie din Uniunea Europeana", careia nu ii da numele, pentru comercializarea drepturilor de difuzare privind Campionatul National al Ligii 1. LPF mentioneaza ca, pe baza acestui parteneriat va incasa, in urmatoarele cinci sezoane competitionale, "o suma anuala neta egala cu valoarea sumelor anuale incasate din cedarea drepturilor de difuzare primite de LPF in sezoanele competitionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014", suma ce ar putea creste in anumite conditii.

GSP.ro aminteste ca, in prezent, televiziunile care detin acum drepturile pentru Liga 1 platesc pe sezon 33,6 milioane de euro (TVA inclus).

LPF precizeaza ca la suma anuala neta, pe care o va primi "in mod neconditionat", se va adauga suma de 1 milion de euro net anual in situatia in care Liga va organiza "Cupa Ligii", dar si 20% din veniturile nete din publicitate pe care le vor realiza posturile TV cu ocazia transmiterii, in direct, a jocurilor din Campionatul National al Ligii 1.

Comunicatul Ligii mai mentioneaza:

  • din sumele care urmeaza sa fie incasate de LPF in baza parteneriatului media incheiat astazi nu vor fi achitate comisioane de intermediere, astfel cum s-a procedat anterior cu ocazia comercializarii drepturilor de difuzare de catre LPF.
  • Presedintele LPF, domnul Gino Iorgulescu a precizat ca "prin semnarea parteneriatului media in conditiile prezentate mai sus, si-a respectat angajamentele asumate fata de cluburile din Liga 1 la momentul alegerii sale, in functia de Presedinte al LPF".
  • Reprezentantul legal al noului partener media al LPF a declarat ca "este incantat de semnarea contractului cu LPF, fiind convins ca experienta companiei pe care o reprezinta in privinta valorificarii drepturilor de difuzare va contribui in mod decisiv la cresterea valorica a produsului media asociat Campionatului National al Ligii 1 si, implicit, a spectacolului sportiv creat de aceasta competitie".