Facebook a anuntat, joi, ca incepe sa introduca reclamele video "premium" pe care a inceput sa le testeze in ultima parte a anului trecut. eMarketer estimeaza ca, pe piata britanica, publicitatea prin intermediul platformelor mobile va depasi in valoare, anul acesta, publicitatea in ziare, iar 2015 va depasi cheltuielile alocate pentru presa scrisa in ansamblul sau.

  • Facebook a anuntat, joi, ca incepe sa introduca reclamele video "premium", cu durata de 15 secunde, pe care a inceput sa le testeze la sfarsitul anului trecut. Pentru inceput, oferta este disponibila unui numar redus de clienti de publicitate, iar utilizatorii vor incepe sa vada aceste reclame "in urmatoarele cateva luni". Spoturile pot fi cumparate si masurate "intr-un mod similar celui prin care clientii de publicitate cumpara si masoara reclame TV" si vor fi integrate in news feed.
  • Cheltuielile de publicitate pe platforme mobile urmeaza sa le depaseasca, anul acesta, pe cele de publicitate in ziare, pe piata britanica, potrivit unor estimari anuntate saptamana aceasta de eMarketer. Publicitatea mobila va atinge o cota de 15,1% din totalul cheltuielilor media anul acesta, comparativ cu 13.8% in cazul ziarelor. eMarketer estimeaza ca in 2015 publicitatea pe platforme mobile va depasi, ca valoare, totalul pietei de presa scrisa, iar pana in 2018 va depasi o treime din totalul cheltuielilor de publicitate din marea britanie. In 2014, cheltuielile de publicitate pe platforme mobile se asteapta sa creasca cu 90%, pana la 2,26 miliarde de lire sterline.