Scriitorul Gabriel Liiceanu a spus marti seara, in emisiunea lui Robert Turcescu de la B1 TV, ca saptamana trecuta a primit o invitatie la o emisiune ce urma sa aiba loc la TVR despre cazul Andrei Plesu-Antena 3, dar emisiunea nu s-a mai tinut, in conditiile in care seful Televiziunii publice, Stelian Tanase, ar fi spus ca "e aiureala". Liiceanu a precizat ca Tanase a revenit, ulterior, afirmand ca emisiunea urma sa aiba loc luni: "azi e marti, nu s-a intamplat nimic". Contactat de HotNews.ro, Stelian Tanase a spus ca ceea ce a spus Liiceanu "nu e exact" si ca "emisiunea va avea loc".

Ce a spus Gabriel Liiceanu la B1 TV, despre invitatia primita la TVR:

  • [la o zi sau doua dupa emisiunea "Sinteza zilei" de la Antena 3, in care a fost atacat dur Andrei Plesu] Plesu a fost sunat de catre Stelian Tanase. L-a sunat si, intr-un mod extrem de elegant si de dragut din partea lui, Stelian Tanase si-a exprimat compasiunea pentru situatia in care l-a pus linsajul mediatic de marti. Si i-a spus ca oricand televiziunea publica ii e la dispozitie, il primeste ca oaspete oricand, pentru a pune la punct lucrurile. Si ca ii pare foarte rau.
  • Andrei Plesu a fost extrem de miscat de acest gest de gentleman. Si la ora 3, am primit un telefon de la un redactor TVR, in care eram invitat la o emisiune in care sa se discute exact chestiunea asta cu linsajele mediatice, cu moderator Catalin Stefanescu. Care, mi s-a spus, vine special de la Cluj pentru aceasta emisiune.
  • Am spus ca vin, dupa care a trecut o jumatate de ora si am fost sunat din nou de redactorul, realizatorul emisiunii, care mi-a spus ca, din pacate, presedintele televiziunii [n.red.: TVR nu are in prezent un presedinte-director general, Stelian Tanase fiind director general interimar]a spus ca e aiureala, ca ce e cu emisiunea asta, ca sunt alte subiecte fierbinti la ordinea zilei. (...) Cel care facuse gestul acesta cu extrema eleganta, in clipa in care s-a pus problema unei asemenea emisiuni inauntrul televiziunii a spus ca nici vorba, ca nu au ce cauta basistii acolo. (Liiceanu a precizat ca nu i s-a vorbit direct folosindu-se acest termen)
  • Ce-i spunea [Stelian Tanase] lui Plesu era una, ce facea in realitate e alta. Asta se numeste o enorma duplicitate. (...) Mi s-a parut ceva absolut enorm, nu stiu cum nu i-a fost rusine. Nu s-a gandit, saracul, ca lucrul asta devine public. (...) Andrei Plesu l-a sunat din nou: ce faci, spui una, apoi razi emisiunea care ma priveste? [I s-a raspuns ca] Nu, e vorba de o neintelegere, acum avem lucrul fierbinte cu Targu Mures. Dar luni, oricand... Azi e marti, nu s-a intamplat nimic

Contactat miercuri de HotNews.ro, Stelian Tanase a precizat ca este intr-o sedinta a Comitetului Director si ca se discuta si acest subiect. El s-a limitat sa precizeze ca ceea ce a spus Gabriel Liiceanu in emisiunea de la B1 TV "nu este exact" si ca, oricum, "emisiunea se va face" - fara a preciza cand se va intampla acest lucru.