Agentia Nationala de Presa Agerpres si Fundatia Thomson Reuters au derulat in perioada 17-21 martie, la Bucuresti, primul modul dintr-o serie de cursuri dedicate jurnalistilor profesionisti din Romania: Cursul de Jurnalism de Investigatie-Evaziune fiscala. Cursul a fost predat de doi jurnalisti cu experienta din cadrul Reuters, Keith Stafford si Andrew Gray, si s-a axat pe elemente de investigatie economica, dar si pe metode concrete in realizarea unei acnhete jurnalistice.

Curs Reuters la AgerpresFoto: Agerpres

Keith Stafford si Andrew Gray, doi experimentati traineri ai Fundatiei Thomson Reuters, au impartasit cunostintele si experienta lor cu jurnalistii romani in ceea ce priveste cele mai bune metode de investigare a evaziunii fiscale, informeaza Agerpres intr-un comunicat de presa.

Jurnalisti romani din presa scrisa, on-line, cat si TV au identificat diferentele dintre evitarea taxarii si evaziunea fiscala, ramificatiile ce apar in urma neplatii datoriilor catre bugetele de stat, legaturile dintre lumea lobby-ului si evitarea taxarii, problemele privind taxele si impozitele, dar si multe alte subiecte relevante unui jurnalist de investigatii.

Keith Stafford si Andrew Gray, jurnalistii Reuters

Keith Stafford si Andrew Gray, jurnalistii Reuters

Foto: Agerpres

Intrebat care este parerea generala despre nivelul profesional al jurnalistilor prezenti la curs, Keith Stafford a fost de parere ca "jurnalistii romani sunt profesionisti si extrem de bine pregatiti. Suntem bucurosi ca am putut impartasi din experienta noastra unor tineri jurnalisti talentati".

"Trebuie sa recunosc ca am fost cu adevarat impresionati de cursanti. Jurnalistii romani au avut parte de o saptamana dificila pentru ca au trebuit sa se imparta intre job-ul pe care il au si cursul intensiv sustinut de noi, care a avut loc de luni pana vineri, de dimineata pana seara. Cu toate acestea, puteai vedea dedicarea, implicarea si entuziasmul pe care le-au aratat in ceea ce priveste acest curs de investigatie", a completat Andrew Gray.

Detalii despre cursul de investigatie jurnalistica Agerpres-Reuters, precum si despre modulele viitoare, puteti accesa aici.