Ziarul Timpul din Republica Moldova a lansat, joi, o campanie impotriva cumpararii de produse din Federatia Rusa, ca raspuns la decizia de anul trecut a Rusiei de a bloca importurile de vinuri moldovenesti. Publicatia este condusa de Constantin Tanase, una dintre personalitatile din Republica Moldova pe care Traian Basescu le-a decorat miercuri.

Ziarul Timpul cere boicotarea produselor rusestiFoto: Captura Timpul.md

Campania "Nu cumparati produse din Federatia Rusa" este explicata prin faptul ca "a trecut deja jumatate de an de la instituirea blocajului total al exportului de vinuri moldovenesti inR usia, pe motiv ca ar fi necalificative. Pana in prezent, nu a fost prezentata nicio proba care ar confirma acest lucru".

Ziarul arata, in indemnul sau la boicotarea produselor rusesti:

  • "Pentru a nu mai permite Rusiei sa ne provoace daune materiale, in timp ce castiga pe spatele Republicii Moldova si pentru a sustine mai mult vecinii nostri de frontiere, Romania si Ucraina, echipa ziarului TIMPUL lanseaza "Campania de boicotare a produselor rusesti". Daca Rusia poate pune embargo pe "Cricova" sau "Purcari", cele mai apreciate vinuri din Republica Moldova, de ce sa nu incetam si noi cumpararea produselor rusesti, incepand de la produse alimentare si terminand cu petrolul."

Constantin Tanase, director al cotidianului Timpul din Chisinau, se numara printre personalitatile din Republica Moldova decorate, miercuri, de presedintele roman Traian Basescu. El a primit Ordinul National "Serviciul Credincios" - in grad de Mare Ofiter. Vezi lista completa a personalitatilor decorate miercuri de seful statului roman