CNA a amendat, joi, postul Pro TV cu 70.000 de lei pentru mai multe editii ale emisiunii "La Maruta", difuzata la o ora accesibila minorilor si in care au fost prezentate scene de violenta si cazul abuzurilor sexuale la care ar fi fost supusa in copilarie Oana Lis. Tot joi, Consiliul a sanctionat Romania TV cu 20.000 de lei pentru o editie a emisiunii "Editie speciala" de la inceputul anului, in care Corneliu Vadim Tudor l-a insultat pe Remus Cernea.

  • Amenda de 70.000 de lei data postului Pro TV a vizat editiile din 25 si 26 februarie si editia din 12 martie a emisiunii "La Maruta". In editia cea mai recenta, emisiunea a prezentat o "farsa" la adresa lui Mircea Stoian, "agresat" pe strada de patru indivizi din cauza atitudinii sale la adresa Biancai Dragusanu. Emisiunile din februarie au abordat abuzurile la care Oana Lis ar fi fost supusa in copilarie. Potrivit unei informari de presa, CNA a considerat ca emisiunea a incalcat prevederile din Legea audiovizualului si Codul audiovizual referitoare la protejarea minorilor si limitarea accesului acestora la scene de violenta, "La Maruta" fiind difuzata la o ora accesibila minorilor.
  • Romania TV a fost sanctionata cu amenda de 20.000 de lei pentru editia din 1 ianuarie a emisiunii "Editie speciala", in care au fost invitati Corneliu Vadim Tudor si Remus Cernea. Europarlamentarul a folosit limbaj injurios si violent la adresa lui Cernea. CNA a apreciat ca postul a incalcat si regulile potrivit carora moderatorii programelor au obligatia sa nu foloseasca si sa nu permita invitatilor sa foloseasca limbaj injurios si sa instige la violenta.