Parlamentul a validat marti noul Consiliu de Administratie (CA) al Societatii Romane de Televiziune (SRTV), anunta Agerpres. Votul a fost secret cu bile iar noul CA a primit 327 de voturi pentru si 14 impotriva. Parlamentarii i-au validat doar pe reprezentantii partidelor politice, Guvernului si Presedintiei, nu si pe cei doi reprezentanti ai angajatilor TVR, in privinta carora este asteptata o decizie a instantei.

  • Din noul CA face parte si Adrian Bucur, prezentator al Telejurnalului TVR de dupa-amiaza, care nu a participat la alegerile interne pentru desemnarea reprezentantilor angajatilor in conducerea institutiei, dar a fost propus de Partidul Conservator.

"Nu vom alege presedintele Consiliului de Administratie al Televiziunii astazi. Ramane presedintele interimar pana in momentul in care vom desfasura procedura", a anuntat in plen vicepresedintele Camerei Deputatilor Miron Mitrea.

Membrii titulari in CA al SRTV sunt: Stelian Tanase - PNL (actualul director interimar); Andrei Muraru - PNL; Claudiu Branzan - PSD (membru si in ultimul CA); Catalin Blebea - PSD; Radu Carp - PDL (membru si in ultimul CA); Adrian Bucur - PC; Eduard Dumitrascu - PP-DD; Romina Gabriela Surugiu - Administratia Prezidentiala (membru si in ultimul CA); Corneliu Calota - Guvern; Debreczeni Hajnalka - UDMR; Raico Cornea - Minoritati nationale (membru si in ultimul CA).

  • In CA al TVR, angajatii institutiei au doi reprezentanti. Pentru desemnarea acestora, in ianuarie au avut loc alegeri interne, castigate in mod detasat de Cornel Mihalache si Mihai Radulescu. Biroul electoral al acestor alegeri a invalidat, insa, rezultatele acestora si i-a desemnat castigatori pe Sorin Burtea - membru si in ultimele consilii de administratie - si Liviu Fetter. Mihalache si Radulescu au contestat procedura in instanta, iar procesul pe fond ar trebui sa inceapa peste cateva saptamani. Vezi detalii despre scandalul alegerilor interne din TVR