Miercuri, 9 aprilie, se implineste un an de la termenul cand expira oficial dezbaterea publica asupra unei propuneri CNA de interdictie a jocurilor de noroc, inclusiv cele de tip bingo, la TV, iar proiectul de decizie in acest sens este in continuare "in dezbatere publica" pe site-ul institutiei. Marti, CNA a considerat ca Antena 3 nu a facut campanie electorala pentru Mircea Diaconu si a amendat posturile B1 TV si Nasul TV cu cate 20.000 de lei. Tot marti, Consiliul ar fi trebuit sa discute raportul privind activitatea institutiei in 2013, cand, potrivit Narcisei Iorga, membru CNA, au fost primite aproape 13.000 de sesizari si apeluri, dar a dat doar 101 amenzi.

  • Miercuri, 9 aprilie, se implineste un an de la termenul cand a expirat oficial dezbaterea publica asupra unei propuneri CNA de interzicere pe timpul zilei, la TV, a jocurilor de noroc, inclusiv a celor de tip bingo, iar proiectul de decizie in acest sens este in continuare "in dezbatere publica" pe site-ul institutiei. In primavara anului trecut, propunerea de interzicere a emisiunilor de tip jocuri de noroc intre orele 6-23.00 - inclusiv Super Bingo Metropolis (Antena 1) si altele asemanatoare - a starnit un veritabil scandal la CNA. Ea a fost inclusa intr-o decizie adoptata de Consiliu, dar nu a mai aparut in Monitorul Oficial, fiind supusa ulterior dezbaterii publice. Termenul de dezbatere a expirat, dar propunerea figureaza si in acest moment, dupa 12 luni, ca fiind in dezbatere publica. Pana in vara lui 2013, propunerea de modificare, in acest sens, a Codului audiovizual a fost inclusa in mod repetat pe agenda sedintelor Consiliului, dar discutiile nu au ajuns niciodata la punctul respectiv. Vezi detalii despre cazul "bingo la TV"
  • In sedinta de marti, CNA a apreciat ca Antena 3 nu a facut campanie electorala promovandu-l pe Mircea Diaconu in incercarea acestuia de a candida la europarlamentare, noteaza Paginademedia.ro. Legislatia audiovizuala interzice publiciatea de orice fel in legatura cu partide politice, oameni politici sau mesaje politice in afara campaniei electorale. Dar alti membri CNA au aparat argumentul reprezentantei Antenelor in fata Consiliului, cum ca a fost vorba despre o campanie sociala. De citit: argumentatia lui Radu Calin Cristea, membru CNA, in privinta acestui subiect - pe Paginademedia.ro
  • Marti, CNA ar fi trebuit sa discute si raportul de activitate pe anul 2013, raport ce arata, intre altele, ca anul trecut institutia a primit aproape 13 mii de sesizari, notificari si apeluri scrise si telefonice si a aplicat 250 de sanctiuni, dintre care doar 100 au fost amenzi, dupa cum noteaza Narcisa Iorga, membru CNA, pe blogul sau. Aceasta critica aspru raportul CNA, pe care il califica drept deplorabil. Vezi punctul ei de vedere.
  • Tot in sedinta de marti, CNA a amendat cu cate 20.000 de lei posturile B1 TV si Nasul TV. B1 a fost amendat pentru trei editii ale emisiunii "Sub semnul intrebarii", realizat de Robert Turcescu - una in care realizatorul s-a contrat cu un parlamentar PSD, dupa ce a spus despre Victor Ponta ca este "plagiator"; una in care CNA si unii membri ai Consiliului au fost tinta unor acuzatii; respectiv una in care au fost facute publice datele personale ale unor persoane care au sustinut candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare. Pe de alta parte, Nasul TV a fost sanctionat pentru doua editii ale emisiunii "Istoria medicinei", care au promovat tratamente naturiste care ar vindeca boli grave.