​Central European Media Enterprises (CME), grupul-mama al Pro TV, a anuntat numirea lui John K Billock in functia de presedinte fara atributii executive in boardul director, precum si numirea a trei noi membri ai boardului. Masura vine la o luna dupa ce Ronald Lauder, fondator al CME si omul cu care Adrian Sarbu, fost presedinte CME, a lansat Pro TV in Romania, si-a dat demisia de la conducerea companiei internationale. Noii membri ai boardului vin din sfera de influenta a Time Warner, conglomeratul american care isi intareste astfel controlul asupra CME.

CME a anuntat numirea lui John K Billock in pozitia detinuta anterior de Ronald Lauder, aceea de presedinte fara atributii executive al boardului director, dar si a trei noi directori: Gerhard Zeiler, Iris Knobloch si Doug Shapiro.

John Billock este, in prezent, membru in boardul consultativ al Simulmedia, companie americana specializata in publicitate TV in care a investit, recent, si Time Warner Investments. Potrivit prezentarii CME, Billock a lucrat, anterior, la companii precum TRA Inc. si TiVo Research and Analytics, Juniper Content Corporation, iar inainte a fost vicepresedinte si director operational al Time Warner Cable (2001-2005). Inainte de a lucra la Time Warner Cable, a lucrat la HBO intre 1978-2001, ajungand presedinte al retelei HBO din SUA intre 1997-2001.

Si ceilalti trei noi membri ai boardului director al CME sunt apropiati Time Warner:

  • Gerhard Zeiler este presedintele Turner Broadcasting System international din 2012, dupa ce, intre 2003-2012, a fost CEO al RTL Group, iar intre 2003-2012 - membru in boardul bertelsmann. Intre 1998-2005, Zeiler a fost CEo al RTL Television, dupa ce, intre 1994-1998, a fost director general al televiziunii publice austriece, ORF. Si-a inceput cariera ca jurnalist, devenit ulterior purtator de cuvant pentru doi cancelari ai Austriei.
  • Iris Knobloch a fost presedinte al Warner Bros France din 2006, intre 2001-2006 a lucrat ca Senior Vice President of International Relations la Time Warner Inc..
  • Doug Shapiro a fost numit Senior Vice President, International and Corporate Strategy la Time Warner Inc. in septembrie 2013. El lucreaza la Time Warner din 2007, dupa opt ani in care a lucrat ca analist pentru piata media in cadrul Banc of America Securities.

Grupul CME a trecut printr-un val de schimbari de management, la nivel central si la nivelul operatiunilor din pietele unde este prezent, dupa ce fostul presedinte-CEO, Adrian Sarbu, si-a dat demisia in vara anului trecut.