Rasvan Popescu, membru CNA pe care, in vara anului trecut, ANI l-a acuzat ca a "incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala", a anuntat la inceputul sedintei de joi a forului audiovizual ca Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a infirmat acuzatia de conflict de interese si a dispus neinceperea urmaririi penale.

In august 2013, ANI a constatat ca Rasvan Popescu, fost presedinte CNA, a incalcat regimul juridic al conflictului de interese de natura penala. Tot atunci, ANI constata existenta starii de incompatibilitate si in cazul altui membru CNA, Christian Mititelu.

In cazul lui Rasvan Popescu, ANI constata ca acesta

  • "in calitate de membru al C.N.A. (mandatele 2006 - 2012, 2012 - 2018), respectiv, de Presedinte al C.N.A. (29 iunie 2007 - 19 decembrie 2012), in exercitarea atributiilor de serviciu, a solutionat cereri si a participat la luarea unor decizii in urma carora s-au acordat autorizatii de licenta audiovizuala pentru S.C. PRO TV S.A. De asemenea, POPESCU RASVAN s-a aflat in relatii comerciale si a beneficiat de foloase patrimoniale in cuantum de 15.000 Euro de la S.C. MEDIA PRO PICTURES S.A. Din activitatea de evaluare, a rezultat faptul ca atat PRO TV S.A., cat si MEDIA PRO PICTURES S.A. (societate comerciala din partea careia POPESCU RASVAN a realizat beneficii materiale in cuantum de 15.000 Euro) au acelasi actionar, si anume CME Investments B.V."

Rasvan Popescu declara, atunci, pentru Mediafax ca urma sa conteste concluziile ANI, pe care le considera neintemeiate, aratand ca, potrivit legislatiei, avea dreptul ca membru CNA la creatie literar-artistica, fapt pentru care a realizat un scenariu care a stat la baza unui film facut de Media Pro Pictures si care a fost adjudecat in urma unui concurs public desfasurat la Centrul National al Cinematografiei, de catre un juriu independent. El a declarat, tot atunci, ca nu exista nicio legatura intre munca lui de la CNA si filmul respectiv.