Cotidianul "Adevarul" a decis sa publice numele unei surse care s-a aflat la originea stirii potrivit careia Victor Ponta s-ar fi deplasat, duminica dimineata, de la Craiova la Satu Mare cu o aeronava militara.

Stirea din AdevarulFoto: Adevarul

"Pentru a-i informa corect pe cititorii 'Adevarul' asupra informatiilor prezentate in cursul zilei de astazi si pentru a-i asigura ca articolul, anuntat inca din titlu ca fiind oferit pe surse, a avut o documentare in conformitate cu deontologia jurnalistica, ziarul 'Adevarul' a decis sa divulge sursele citate", se arata intr-un articol publicat de acest cotidian duminica seara. Link aici.

Sursa respectiva informase corespondentul Adevarul din Craiova ca primul ministru plecase din Craiova cu un avion militar, cu destinatia Satu Mare. Informatia a fost insa dezmintita de directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru.

Dupa publicarea acestei informatii, Victor Ponta a afirmat ca "ziarul Adevarul este o minciuna".

In acest moment, ziaristii au sunat la sursa citata pentru a solicita prezentarea de "dovezi scrise sau un punct de vedere oficial care sa sustina declaratiile date pe surse", dupa cum precizeaza Adevarul.

"Totodata, ziaristii i-au precizat lui (...sursa citata, n.r.) ca, pentru corecta informare a cititorilor si pentru a feri ziarul de suspiciunea ca ar fi parte a unui joc politic, vom fi nevoiti sa ne divulgam sursa si sa povestim firul evenimentelor", se mai arata in acest articol.