Andreea Esca, Andra, Catalin Maruta, Oana Cuzino se numara printre vedetele Pro TV care vor continua sa apara in programele statiei, anunta, luni, televiziunea intr-un comunicat de presa menit sa asigure piata ca lucrurile merg "normal" in cadrul acestei companii. Comunicatul nu mentioneaza deloc numele altor vedete despre care s-a vehiculat ca ar urma sa plece de la Pro TV din toamna, inclusiv Smiley si Bartos sau Loredana. Pro TV s-a confruntat in ultima vreme si cu un val de plecari la varf, iar despre aceste schimbari compania afirma ca reprezinta "un proces normal de rearanjare interna".

  • De la sfarsitul anului trecut, cand la conducerea Pro TV a fost numit lituanianul Aleksandras Cesnavicius, mai multi manageri apropiati fondatorului Adrian Sarbu, personaje-cheie in organigrama companiei au plecat, lucru care s-a intamplat si cu unele vedete. Printre ultimele plecari - producatoarea Mona Segall, directorul tehnic Claudiu Paraschiv, in timp ce directorul de programe Anca Budinschi este si ea, potrivit Paginademedia.ro, pe picior de plecare. Iar in ultima vreme au existat semne de intrebare privind viitorul unor vedete precum Andreea Esca sau Smiley si Pavel Bartos in cadrul acestei televiziuni.

In urma acestor evolutii, Pro TV a emis comunicatul de luni, in care da asigurari ca are o "strategie de business tridirectionala" menita sa mentina postul pe pozitia de lider de piata.

In comunicat, statia anunta ca "programele sale de succes, deja istorice, vor continua in grila de toamna: Vocea Romaniei, Masterchef, Las Fierbinti le vor oferi romanilor cele mai bune momente de divertisment, asa cum i-au obisnuit. De asemenea, un numar mare de vedete pe care romanii au ajuns sa le iubeasca - Andreea Esca, Oana Cuzino, Andi Moisescu, Catalin Maruta, Andra, Cabral si alte nume importante - vor continua sa faca istorie la PRO TV, alaturi de cele mai bune echipe de producatori, editori, reporteri si alti profesionisti."

  • Comunicatul nu mentioneaza nimic despre alte vedete a caror plecare a fost data, in presa ultimelor saptamani, drept foarte probabila.

Iar despre schimbarile din companie, ce au inclus plecarea unor oameni care lucreaza la Pro de la infiintare, Aleksandras Cesnavicius este citat spunand:

  • "Schimbarile implementate recent sunt de natura sa consolideze organizatia si sa ne asigure o capacitate mai mare de a ne adapta si de a evolua. Trecem printr-un proces normal de rearanjare interna, insemnand ca ne orientam eforturile pe sprijinirea creativitatii, entuziasmului, mandriei si pasiunii oamenilor nostri, ceea ce este vital pentru a continua sa construim succesul brandului PRO TV in Romania. Dedicarea si pasiunea angajatilor nostri vor fi insotite de angajamentul nostru permanent de a face activitatea noastra eficienta, transparenta si bine organizata."

Comunicatul mentioneaza ca directiile strategiei de business pe care o lanseaza Pro TV sunt "concentrarea, inovatia si eficienta", dar Cesnavicius este citat vorbind in special despre avantajele Pro TV ca statie ce apartine de un grup international, CME, si este sprijinita de acesta:

  • "PRO TV se afla intr-o pozitie unica, fiind singura statie TV membra a unei organizatii internationale, CME (...) Principalul nostru avantaj este accesul talentelor locale la expertiza si know-how-ul internationale, o caracteristica unica in peisajul televiziunii din Romania, de care beneficiaza, in final, telespectatorii PRO TV. De asemenea, afilierea internationala garanteaza verticalitatea, independenta politica si profesionalismul indubitabil al politicii departamentului de stiri, care reprezinta coloana vertebrala a unei statii TV".