PSD a reclamat postul B1 TV la Consiliul National al Audiovizualului NA pentru emisiunea lui Robert Turcescu in care s-a spus ca unele dintre imaginile folosite de social-democrati in campania pentru europarlamentare sunt facute in Belarus, scrie site-ul specializat PaginadeMedia.ro.

Originalul pozei utilizate de PSD 2Foto: www.shutterstock.com

In sesizarea depusa de reprezentantii PSD, se sustine ca fotograful este de alta nationalitate, dar imaginile sunt realizate in Romania. B1 l-a contactat insa pe fotograf, care a confirmat ca pozele sunt facute in Belarus.

"In cadrul emisiunii au fost prezentate informatii false, ce lezeaza dreptul primordial al publicului privind informarea corecta. Moderatorul Robert Turcescu mentioneaza in repetate randuri ca sloganul PSD Mandri ca suntem romani este insotit de imagini realizate in alte tari decat Romania.

Argumentele invocate pe parcursul acestei emisiuni, conform carora fotografiile nu ar prezenta imagini din Romania, sunt false si au scopul de a induce publicul in eroare, intrucat acuzele proferate se refera, de fapt, la nationalitatea celor care au realizat pozele", acuza PSD.

Pe de alta parte, reprezentantii B1 TV l-au contactat pe Dmitry Kalinovsky, autorul unora dintre fotografiile folosite de PSD in campania print, iar acesta a declarat ca pozele sunt facute in Belarus.

De altfel, si premierul Victor Ponta a preferat sa contrazica evidenta si a sustinut ca este o minciuna folosirea de poze din Belarus si Polonia in campania PSD "Mandri ca suntem romani".

Internautii romani, citati pe blogul AurasMihai.ro, au descoperit ca echipa de campanie a PSD a ales sa-si ilustreze campania pentru alegerile europarlamentare, derulata sub sloganul "Mandri ca suntem romani!", cu fotografii realizate in Belarus si Polonia.

Pozele sunt cumparate de pe site-ul specializat shutterstock.com.

Nicolas Sarkozy a fost victima unei gafe similare, in campania din 2012, cand s-a descoperit ca afisul sau de campanie, care il prezenta, cu privirea senina, in fata unei mari calme, nu a fost facuta in Franta, ci in Grecia. Pozele au fost descoperite de Flavius Bunoiu.

Iata mai jos fotografiile utilizate de PSD in campania sa electorala si originalele de pe shutterstock.com.

----------------------------------

------------------------------

--------------------------------

-----------------------

-----------------------------