Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul lui Petru Ursache, membru in Comitetul Director al Societatii Romane de Radiodifuziune, intrucat, incepand cu data de 01 martie 2012, detine, simultan, functia de membru in Comitetului Director al S.R.R. si functia de administrator al S.C. Sirom Service Impex S.R.L.

Potrivit unui comunicat al ANI, Ursache nu a respectat dispozitiile art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora "Functia de membru al Guvernului este incompatibila cu [...] functia de [...] administrator [...] la societatile comerciale [...]".

"URSACHE PETRU detine, incepand cu data de 15 ianuarie 1993, calitatea de asociat si functia de administrator al S.C. Sirom Service Impex S.R.L., iar, incepand cu data de 01 martie 2012, detine si functia de membru in Comitetul Director al Societatii Romane de Radiodifuziune."

Acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat [...] incalcarea obligatiilor legale privind [...] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective [...]".

"Persoana [...] fata de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica [...] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului".