Agentia de publicitate TBWA Bucharest, parte a retelei TBWA Worldwide, si agentia independenta Friends Advertising au anuntat, joi, ca fuzioneaza. Agentia astfel formata se va numi Friends TBWA/Bucharest si va prelua clientii locali si internationali ai TBWA in baza unui contract de afiliere.

Friends TBWA va fi condusa de actualul management Friends, iar actualul managing director al TBWA Bucharest, Doris Danner, "va continua sa asiste managementul agentiei pe intreaga durata a tranzitiei", potrivit unui comunicat de presa.

  • Sorin Tranca, managing partner si fondator  Friends Advertising, citat in comunicat: "TBWA este partenerul perfect, una dintre cele mai creative agentii la nivel international, cu o baza importanta de clienti si niste tool-uri strategice foarte cool, ca Disruptionᅡ, cu care de-abia astept sa lucram."
  • Doris Danner, care este si director regional pentru Europa l TBWA, citata in comunicat: "E minunat faptul ca FRIENDS se alatura familiei TBWA. Am vazut la ei aceeasi pasiune pentru aceasta meserie si aceeasi pretuire pentru creativitate, ceea ce-i face partenerul ideal pentru noi in Romania. Asta am vazut, de fapt, inca de prima data cand ne-am intalnit."

Printre clientii retelei internationale TBWA se numara adidas, Apple, GSK, Henkel, McDonald's, Michelin, Pfizer, Pernod Ricard, Nissan. Printre clientii Friends: Unilever SCE, Heineken Romania, Saint-Gobain Rigips, European Drinks, Bayer.