Bucuresti, 19.05.2014. Fundatia Friends For Friends (FFFF.ro) lanseaza cea de-a doua editie Superscrierea Cititorilor, un concurs care isi propune sa promoveze scriitura de calitate si povestile care au puterea sa schimbe lumea, din perspectiva publicului.

Superscrierea Cititorilor 2Foto: Hotnews
  • Superscrierea Cititorilor este o extensie a Premiilor Superscrieri - competitie adresata autorilor, care se desfasoara toamna.

Pana pe 8 iunie, cititorii pot inscrie si sustine o non-fictiune romaneasca, pe care o considera valoroasa, publicata in ultimele 8 luni in mediul online. In paralel, publicul voteaza lucrarile inscrise, stabilind astfel top 10 al celor mai bune lucrari. In ultima etapa, juriul va alege castigatorii. Inscrierile se fac pe site-ul concursului, www.ffff.ro/superscriereacititorilor.

Autorul textului castigator va primi un premiu de 300 de euro, oferit cu sustinerea Orange Romania - partener principal, iar cititorul care l-a inscris in concurs va primi un smartphone Samsung Galaxy Core 4G Black. Tea Forte Romania si editurile Humanitas si Publica vor oferi deasemenea premii.

Sorin Tranca, Presedintele FFFF, ne spune de ce a aparut acest concurs: “Ma bucur ca reusim sa extindem Premiile Superscrieri (pe care il veti vedea in plina desfasurare la toamna, editia a IV-a) si intr-o zona la care eu tin foarte mult, a cititorilor. Dupa ce am construit un concurs unic prin faptul ca e deschis tuturor categoriilor de autori, iata ca reusim acum şi un parteneriat unic: cu cititorii. In mod traditional, ei sunt lasati un pic deoparte in concursurile de multe feluri. Sa citim, deci, ceea ce merita citit.”

Juriul Cititorilor este format din 16 profesionisti din diverse domenii, care pun pret pe realitatea prezentata prin povesti bine scrise (jurnalisti, bloggeri, oameni de comunicare): Alex Ciuca, Alex Galmeanu, Ana Glavce, Andreea Burlacu, Ariel Constantinof, Bogdana Butnar, Cristian Neagoe, Cristi China, Corina Vasile, Elena Ciric, Luiza Vasiliu, Madalina Uceanu, Monica Jitariuc, Veronica Dogaru, Vlad Tausance si Vlad Stroescu.

“Se intampla atat de rar sa mulţumim celor care scriu bine. Poate ca e un semn ca ar trebui sa o facem mai des. Daca nu trimitem un mail sau o scrisoare autorului fiecarui text bun pe care-l citim pe internet sau in reviste (si asta ar trebui sa facem mai des) putem sa il nominalizam acum la Superscrierea Citiorilor, competitie care sunt convinsa ca va deveni un agreator bun de texte bune de non-ficţiune şi o recunoaştere frumoasa şi tot mai valoroasa pentru autorii lor.”, afirma Monica Jitariuc, membra a juriului.

Cei care participa si sustin Superscrierea Cititorilor au sansa sa incurajeze autorii care pot schimba perspectiva asupra felului in care sunt relatate evenimentele in Romania.

In lista partenerilor care sustin Superscrierea Cititorilor se numara: HotNews, Sapte Seri, Beau Monde, Cosmopolitan, Marie Claire, Dilema Veche, Esquire, The Institute, Decat o Revista, Iqads, Romania Pozitiva, Bookblog.ro, IglooMedia, Sub25.

Fundatia apreciaza orice sprijin in comunicarea si promovarea autorilor talentati.

Pentru mai multe detalii despre Superscrierea Cititorilor, explorati http://ffff.ro/superscriereacititorilor.

***

#Despre Fundaţia Friends For Friends si Premiile Superscrieri

Lansate in 2011, Premiile Superscrieri reprezinta o competitie care promoveaza jurnalismul narativ si scriitura creativa despre oameni, evenimente si momente reale. Cu un istoric la primele 3 editii de aproape 1000 de lucrari inscrise, cu peste 50 de castigatori si premii in valoare totala de peste 15 000 de euro, competitia isi propune sa incurajeze in Romania acele povesti puternice si texte de calitate care informeaza corect, emotioneaza, modifica perceptii si atitudini.

Fundatia Friends For Friends (FFFF) sustine creativitatea practica. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio - program de antrenare si dezvoltare a creativitatii, expozitia Ciorne 2.0, Biblioteca FFFF - peste 1600 de carti utile profesionistilor implicati in industrii creative si, nu in ultimul rand, Premiile Superscrieri. FFFF a fost fondata de agentia Friends Advertising, aceasta fiind si principalul sustinator si finantator al fundatiei.