CNA a decis, joi, sa interzica de la difuzare spotul TV "USL traieste", considerand ca acesta incalca reglementarile din audiovizual referitoare la informarea corecta a publicului, potrivit Mediafax. Decizia, luata pe ultima suta de metri a campaniei pentru europarlamentare, a fost luata cu sase voturi pentru si trei impotriva, dupa discutii despre temeiul legal al unei astfel de masuri.

Intrarea in legalitate a spotului - difuzat de mai multe posturi, inclusiv Antena 3 si B1 TV - a fost votata de membrii CNA Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel-Vasile Buda si Cristina Trepcea, in timp ce membrii CNA Monica Gubernat, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea au votat impotriva.

Din discutiile de la CNA, redate de Mediafax:

  • Radu Calin Cristea a spus ca pentru desfiintarea unei aliante politice trebuie sa existe o plangere la tribunal: "Tribunalul sa puna pe rol aceasta situatie si sa constate ca USL nu mai exista ca alianta politica si, in baza acestei sentinte definitive a tribunalului, intr-adevar alianta din punct de vedere juridic sa fie denuntata, sa fie validata inexistenta ei".
  • Rasvan Popescu a cerut in sedinta sa se vizioneze un alt spot, "USL nu mai traieste", dar Narcisa Iorga a precizat ca acel clip exista pe o retea de socializare si a fost preluat de televiziuni in dezbaterile electorale, nefiind difuzat ca spot separat.
  • Narcisa Iorga: "Au existat nenumarate interventii ale presedintelui PNL, Crin Antonescu, prin care spune ca aceasta sintagma ("USL traieste", n.r.) este o minciuna (...) Daca, asa cum spunea Radu Calin Cristea, o parte spune ca a murit si o parte spune ca traieste si domnia sa merge pe ce spune legea, anume ca nu s-a desfiintat USL, eu spun ca merg pe ce spune o parte dintr-o alianta (...) Este o informatie falsa, transmisa prin intermediul unui spot publicitar politic, care trebuie sa intre in legalitate incepand de astazi (joi, n.r.), avand in vedere ca mai sunt trei zile de campanie".