Compania RCS&RDS a anuntat, joi, ca a depus plangere la Consiliul Concurentei impotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru ca vanzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-ar fi facut cu incalcarea legislatiei concurentei. Compania dezminte, totodata, ca ar avea discutii cu firma care a preluat drepturile, dezmintire ce vine dupa ce Gazeta Sporturilor a scris, in numarul de azi, ca RCS ar urma sa retransmita meciurile de pe Look TV, iar UPC s-ar afla de asemenea in discutii.

In informarea de presa transmisa joi, RCS&RDS arata ca "nu a fost contactata de catre Liga Profesionista de Fotbal, de catre reprezentantii posturilor de televiziune Look TV si Transilvania Live sau de catre reprezentantii firmei Intel Sky Broadcast". Compania mai noteaza ca nu a facut nicio plata si nu are nicio discutie cu LPF, cu Intel Sky sau cu cele doua televiziuni.

  • In aceasta primavara, Intel Sky Broadcast, firma inregistrata in Malta, a preluat drepturile de difuzare pentru meciurile din Liga 1, pe baza unui contract de cesiune. Ulterior, Look TV si Transilvania Live au anuntat ca vor difuza aceste meciuri pe baza unui memorandum cu Intel Sky, memorandum prin care societatea malteza prelua controlul asupra firmelor care opereaza cele doua posturi.