Scriitorul Radu Paraschivescu va realiza, incepand din acest weekend, doua emisiuni dedicate culturii - "Da-te la o carte" si "Pastila de limba" - la Digi24 HD. "Incerc sa apropii cat mai multi oameni de placerea cititului, sa le spun, fara ifose, ca o carte e rasplatitoare fie si pentru ca-ti ofera tie, cititor, prilejul sa traiesti sute, mii sau zeci de mii de vieti", este indemnul cu care Radu Paraschivescu porneste colaborarea cu Digi24 HD.

HotNews.roFoto: Hotnews

De sambata, 7 iunie, de la ora 19.55, si duminica, 8 iunie, de la aceeasi ora, cunoscutul prozator ii invita pe telespectatori sa intre in minunata lume a literaturii si a limbii romane. "Da-te la o carte" este o emisiune care se va ocupa de literatura "straina sau romana, scrisa de consacrati sau debutanti", dupa cum spune prozatorul Radu Paraschivescu. "Da-te la o carte", in ciuda percutiei usor bulevardiere a titlului, nu are nimic vulgar. "A te da la o carte" inseamna a te apropia de ea, a-i mirosi cerneala, a-i pipai coperta, a o deschide, a o rasfoi, a te imprieteni cu ea. Emisiunea va fi filmata in librarii, parcuri, sali de asteptare, holuri de hotel, statii de metrou, gari, agentii de voiaj, florarii, restaurante", dezvaluie cunoscutul cronicar din culisele celei mai noi emisiuni de la Digi24 HD.

In emisiunea "Pastila de limba" prozatorul, traducatorul si jurnalistul isi propune sa evidentieze si, de ce nu, sa corecteze, greselile de vorbire pe care le facem zi de zi. "A doua emisiune va pune lupa pe greselile de limba pe care le facem din graba sau din ignoranta. Nici ea nu are un continut aulic si nu e livrata scortos si doct. Nu vreau sa pisez lumea cu amanunte care pot parea pedanterii, ci doar sa arat de ce a-ti vorbi prost limba e o forma de neglijenta vinovata si un cusur, sper, remediabil."

Radu Paraschivescu crede in dorinta romanilor de a se corecta si informa corect. "Din punctul meu de vedere, daca e ambalata atragator si istet, informatia - culturala sau de alt tip - ajunge unde trebuie si starneste reactii. O pastila culturala sau gramaticala nu e un somnifer sau o metoda de a-l convinge pe privitor sa schimbe canalul. Daca se intampla asta, vina principala o poarta realizatorul, fiindca nu reuseste sa-si trimita mesajul cum se cuvine."

Mai multe detalii despre cele doua emisiuni ce debuteaza in acest final de saptamana la Digi24 HD, "Da-te la o carte" si "Pastila de limba", pot fi accesate si pe www.digi24.ro.