Plenul Parlamentului a validat luni, prin vot secret cu bile, cu 332 de voturi pentru si 49 impotriva, noua componenta a Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), transmite Agerpres. Printre membri se numara si actualul sef al Radioului public, Ovidiu Miculescu (propus de Guvern), declarat incompatibil de Curtea de Apel in urma unei decizii a Agentia Nationale de Integritate. Sentinta nu este definitiva.

Ovidiu Miculescu (foto arhiva)Foto: SRR

Membrii titulari ai CA al SRR sunt: Ducu Bertzi, propus de PNL, Radu F. Alexandru, propus de PDL, Maria Toghina, propusa de Presedintie, Andras Istvan Demeter, propus de UDMR, Ana Florea, propusa de minoritati, Ovidiu Miculescu, propus de Guvern, Nicoleta Viorica Balaci si Adrian Doros, din partea angajatilor SRR, Alina Stanciu, din partea PC, Mirela Fugaru, Virgil Daniel Ilie, Ruxandra Sararu, din partea PSD si Alexandra Dumitrascu, din partea PP-DD.

Membri supleanti sunt: Maria-Denise Theodoru, Lavinia Ghisa, Stefania Birlibescu din partea PSD, Maria Dobrescu din partea minoritatilor nationale, Agoston Hugo din partea UDMR, Alexandra Muraru din partea PNL, Ioan Chiorean din partea PDL, Gabriel Croitoru din partea Guvernului, Marius Dorian Tanase si Mihai Maiorescu din partea angajatilor SRR si Monica Ghinet din partea PC.

UPDATE Ulterior, Parlamentul l-a validat pe Ovidiu Miculescu in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al SRR.

Votul senatorilor si deputatilor a fost secret cu bile, parlamentarii pronuntandu-se prin 353 voturi pentru si 14 impotriva.

Propunerea lui Ovidiu Miculescu pentru functia de presedinte al CA al SRR a fost facuta, prin vot unanim, de membrii CA al SRR iar Comisiile de cultura ale Parlamentului i-au acordat lui Miculescu aviz favorabil.