Presedintele TVR, Stelian Tanase, spune intr-un interviu la RFI ca ia in calcul desfiintarea TVR News. Pe de alta parte, el anunta ca TVR Cultural nu va fi reinfiintat, insa "TVR 2 va avea o dimensiune culturala foarte pronuntata".

Vor disparea unele posturi ale Televiziunii Romane? "Da, da, pot sa va spun ca TVR News. Ma gandesc si la altele, la o restructurare a TVR 3-ului. TVR HD, avem o disputa nerezolvata in legatura cu el, pentru ca unii propun sa treaca TVR 1 si TVR 2 pe HD, unii spun sa incepem cu TVR 2 si altii cu TVR 1 si in contextul asta, TVR HD nu si-ar mai avea rostul. Altii sustin dimpotriva, TVR HD sa-l dezvoltam ca un post de sine statator, cu programe proprii. Sunt niste discutii intre noi inca nerezolvate, n-am ajuns la o concluzie", raspunde Stelian Tanase.

"Prin legea 41 din '94 noi nu putem sa renuntam la statiile locale. TVR 3 reuneste cele cinci statii locale pe care le avem. Deci noi nu putem prin lege, decat daca vom avea o noua lege, sa renuntam la ele, dar sa le dam o mai mare autonomie, sa aiba personalitate juridica si nu neaparat sa aiba o cupola la centru, care sa le coordoneze, cum este astazi", explica seful TVR.

Continuarea pe www.rfi.ro.