Editia print a saptamanalului de satira Academia Catavencu apare luni la chioscurile de ziare, dupa ce redactorii publicatiei anuntasera, joia trecuta, intr-un comunicat, ca Academia Catavencu "isi suspenda activitatea editoriala", principalul motiv fiind intarzierile salariale. Numarul 24 al revistei (23-29 iunie) poate fi gasit incepand de luni dimineata la chioscurile de ziare. De asemenea, site-ul Academia Catavencu este din nou functional incepand de vinerea trecuta.

Academia Catavencu, publicatie ce apartine trustului Medien Holding, "isi suspenda activitatea editoriala", a anuntat, joia trecuta, redactia saptamanalului, intr-un comunicat de presa. Motivele: salariile intarzie mult prea mult, tirajul a fost redus nejustificat, iar "administratia trustului de presa" vrea sa amestece treburile legate de publicitate cu cele jurnalistice. Contactat de HotNews.ro, redactorul-sef Dan Mazilu a spus atunci ca oamenii nu si-au dat demisia, au in continuare contracte valabile, dar nu pot sa lucreze in conditiile actuale.

In aceeasi zi, administratorul Adrian Rus a transmis HotNews.ro, prin SMS: "AC isi continua aparitia atit in print, cat si online. Citiva redactori au ales sa plece din cauza intirzierilor salariale. Nu am altceva de spus. Multumesc de intelegere." Intrebat, suplimentar, daca numarul din 23 iunie va aparea, el a raspuns: "Da".

Brandul Academia Catavencu a fost preluat, prin licitatie, de trustul de presa al omului de afaceri Dan Adamescu in vara anului 2011.

UPDATE Comunicatul referitor la faptul ca publicatia apare in continuare:

"Academia Catavencu" merge inainte, ca inainte era mai bine

Unii s-au grabit sa-i faca pomenile "Academiei Catavencu", anuntand, cu surle si vuvuzele, trecerea ei in nefiinta si vesnica-i pomenire. Coperta editiei de print, aparute azi si pe care o atasam acestui comunicat, e dovada ca s-au inselat. Ce n-au inteles acesti rebeli fara pauza e ca "Academia Catavencu" nici n-a inceput cu ei, nici nu se termina cu ei. "Academia Catavencu" nu e nici a lui Mazilu, cum n-a fost nici a lui Buscu, nu e nici a lui Rus, cum n-a fost nici a lui Dinescu, nu e nici a lui Adamescu, cum n-a fost nici a lui Vantu. Si asta deoarece "Academia Catavencu" nu e o revista la care te angajezi, scrii ce scrii si, cand te-apuca amocul, o inchizi ca pe pravalie ca asa vrea muschiul tau - ba mai si pleci acasa cu pagina ei de Facebook, sa ti-o pui poster in baie.

"Academia Catavencu" e o stare de spirit care nu apartine unui singur roman, nici unui grup de romani, ci tuturor romanilor. Ea e hazul de necaz pe care l-a facut romanul intotdeauna, e rasu-plansu' care, inca de cand Traian si Decebal au intrat intr-o "relatie complicata", ne-a dat curaj sa privim cu detasare si umor belelele, buclucurile, prostii fuduli si arogantii satui.

Cu alte cuvinte, "academicienii" nu se opresc aici, asa cum nici caravana nu sta-n loc atunci cand maidanezii latra la ea. Mergem mai departe, fara sa ne batem cu caramida in piept ca noi si numai noi, cei care am ramas, am fi "Academia Catavencu". Nici vorba de asa ceva. Noi suntem doar pastratorii vremelnici ai cheilor acestui templu al umorului romanesc si nu ne vom abate de la misiunea de a aduce zambetul pe chipurile din pacate tot mai triste ale compatriotilor nostri. Cine vrea sa ni se alature e binevenit!

Iar pentru interlopii santajisti care ne-au lasat cu peretii de Facebook goi avem o veste proasta: amatorii de umor de calitate ne pot gasi, in continuare, pe net la www.academiacatavencu.info si pe Facebook la https://www.facebook.com/pages/Academia-Ca%C5%A3avencu/506414579492259

Cu respect pentru toti cititorii,

Redactia "Academia Catavencu"

UPDATE Redactia revistei Acadamia Catavencu scrie pe pagina de Facebook ca numarul aparut pe piata luni a fost scris de o singura persoana, care a acceptat sa lucreze in conditiile reclamate de ceilalti membri ai redactiei, amintind faptul ca nu sunt dispusi sa scrie daca nu sunt platiti si nu li se respecta independenta editoriala.

Mesajul redactiei:

Anunțam, într-un comunicat anterior că nu suntem dispuși să mai scriem dacă nu suntem plătiți și dacă nu ni se respectă independența editorială.

Drept răspuns, directorul general al trustului nostru, dl. Adrian Rus, ne-a amenințat că trimite poliția după laptopurile și telefoanele de serviciu. Nu înțelegem însă motivul acestei opțiuni de transport. Încă credem că dl Rus putea trimite un taxi.

Despre plata drepturilor salariale restante, niciun cuvânt. Ultimul mesaj al directorului general Adrian Rus pe această temă este că plata se va face într-o „perioada de timp destul de greu de estimat”.

Unii pretind că mayașii au estimat cu o marjă rezonabilă sfârșitul lumii. Iată că dl. Director General nu poate estima mulțumitor data plății salariilor.

Ulterior, Directorul General a încercat să-l "mituiască" pe unul dintre colegii noștri, propunându-i să-i plătească salariul înaintea celorlalți, cu condiția să-i înlesnească administrarea acestei pagini de Facebook.

Să încerci să cumperi bunăvoința unui subordonat, oferindu-i cu prioritate salariul restant - iată ceva de care auzim în premieră.

Așa cum anunțam, noi nu am participat la redactarea revistei. Numărul care iese azi pe piață este scris de un singur om. Gabriel Tudor (Spartakus) a decis să lucreze în condițiile pe care noi le-am reclamat.