Knight Foundation a organizat luni, 23 iunie 2014, conferinta de deschidere "The Open Internet and Everything After", in cadrul careia au fost anuntate si prezentate proiectele castigatoare in acest an in cadrul competitiei globale "Knight News Challenge".

Dan Tapalaga, conferinta Knight Foundation, BostonFoto: Hotnews

In evaluarea finala a intrat poiectul dezvoltat de Organized Crime and Corruption Reporting Project, in parteneriat cu European Actors Association (EurActiv.ro) si RISE Project: "Who are the gatekeepers of the Internet, cable and satellite infrastructures in Eastern Europe? Mapping and investigating media distribution providers" - anuntul oficial de la min. 09:30 - 10:00 in clipul video de mai jos, iar de la 01:10:57, prezentarea lui Dan Tapalaga.

Anuntul oficial al castigatorilor

Watch live streaming video from knightfoundation at livestream.com

Echipa de proiect: Paul Radu (project manager), Dan Tapalaga (senior data analyst), Manuela Preoteasa (senior researcher), Ramona Diaconu (advocacy campaign coordinator), Andrei Schwartz (junior consultant). Investigatiile jurnalistice in cele noua tari vor fi realizate de jurnalistii din reteaua OCCRP.

Romania, finalista la Knight

Romania, finalista la Knight

Foto: Hotnews

Lista celor 9 proiecte castigatoare - Romania este printre ele

Editia din 2014 a numarat 704 proiecte inscrise, dintre care au castigat noua. In cadrul ceremoniei, au fost anuntate in total 19 proiecte castigatoare, dintre care 9 pe Knight News Challenge si 10 Knight Prototype Fund.

La 17:45, ora Romaniei, Knight Foundation a anuntat castigatorii intr-o conferinta organizata la Boston si transmisa live prin video streaming, pe pagina Knight Foundation.

In direct, Alberto Ibargüen, presedintele Knight Foundation, si Michael Maness, vicepresedinte al programului Journalism and Media Innovation, au anuntat castigatorii competitiei globale "Knight News Challenge".

Dan Tapalaga, Boston, Knight Foundation

Dan Tapalaga, Boston

Dan Tapalaga a prezentat la Boston, in cadrul conferintei, proiectul romanesc castigator "Who are the gatekeepers of the Internet, cable and satellite infrastructures in Eastern Europe? Mapping and investigating media distribution providers"-

Proiectul selectat pentru evaluarea finala

Procesul de evaluare finala - anuntul castigatorilor intrati in evaluarea finala

Programul "Knight News Challenge" se bazeaza pe consolidarea internetului, in sensul libertatii de expresie si a inovatiilor, finantand viziuni progresiste. Mai multe informatii pe www.newschallenge.org.

Knight Foundation este cea mai importanta sursa de finantare a inovatiilor in domeniul jurnalismului si mass-mediei, misiunea sa concentrandu-se in jurul promovarii comunitatilor informate si implicarii active a cetatenilor.

Knight Foundation

Finantatorul programului Knight News Challenge: John S. si James L. Knight Foundation's Knight News