Narcisa Iorga, membru in Consiliul National al Audiovizualului, a publicat pe blogul personal o noua serie de inregistrari audio in care Laura Georgescu, presedintele CNA, apare din nou folosind un limbaj agresiv cu copii cu varste intre 9 si 12 ani, in fata carora sustinea un curs in cadrul saptamanii “Scoala Altfel” (desfasurat in 2013, tema lansata de CNA fiind violenta). Iorga face de asemenea un apel la primul-ministru sa ii ceara demisia Laurei Georgescu.

“Serialul e horror. Acțiunea se petrece într-o sală de curs a unei școli din capitala unei țări membre a Uniunii Europene. Rolul principal e jucat de o doamnă demnitar cu rang de ministru, propusă în această funcție chiar de către guvernul țării europene. Primul-ministru a fost cândva coleg cu demnitarul respectiv, pe care acum îl susține ferm în funcție. În rolurile secundare, sunt copii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani. Copiii sunt bine educați, din familii peste medie, încearcă răspunsuri coerente, unele atent și îngrijit formulate. Mai râd câteodată, mai vorbesc între ei. Specific vârstei. Demnitarul țipă la ei să se calmeze. Pare să aibă o obsesie față de cuvântul ”calm”. Îl folosește foarte des. Le vorbește în termeni pe care copiii nu-i aud decât la televizor, când scapă de sub supravegherea părinților. Doamna asta îi cam înspăimântă. Îi jignește, le spune că n-au creier, că sunt urâți și grași. La un moment dat îi compară cu niște câini. Doi copii se miră de comparația asta, dar șoptit, încet de tot”, scrie Iorga despre seria de inregistrari audio.

“Calmați-vă! Principalii vinovați ai violenței sunteți voi!” - Fragment din adresarea Laurei Georgescu:

"Prin ceea ce faceți voi de când ați venit în clasă. Toți ați practicat genul ăsta: fie agresor, fie victimă. De când ați intrat în clasă, prin glumițele astea, prin chipropourile astea, prin râsete, prin vorbit peste se cheamă violență emoțională. Fiecare dintre voi are de arătat unuia că e mai deștept decât el și altuia că e mai prost decât el. Din cauza asta, de când ați intrat în clasă, toți cu toți aveți câte ceva de împărțit. De-aia și viermuiala asta. De-aia nu ești în stare să taci din gură, Bogdane! De-aia nu sunteți în stare să vă uitați la un filmuleț de trei minute, să citiți textul, că tot timpul sunteți preocupați să-i arătați lu’ Nicolae că e mai prost decât voi și mai rău sau lu’ Bogdan că este mai deștept decât era cățelul vostru și chestii d-astea” (un copil șoptind uimit – ne comparăm cu cățelul?!). Așa, Dane, așa, că dacă nu te-ntorceai tu, nu știa Bogdan de care vorbesc. Calmați-vă! Principalii vinovați ai violenței sunteți voi!"

Presedintele CNA a sustinut insa pentru Evenimentul Zilei ca a jucat un rol in fata copiilor, ca “demers didactic” si o acuza pe Iorga ca scoate inregistrarile din context: „15 luni mai târziu, cineva publică fragmente audio scoase din contextul de rol, pe un blog personal, folosit în ultimele șase luni pentru prezentarea defavorabilă a conținutului ședințelor publice ale CNA. Acest demers se înscrie în ceea ce consider a fi o campanie de destabilizare și decredibilizare a CNA, dusă de 15 luni de doi membri ai Consiliului”.

"În martie 2013 CNA a interzis difuzarea imaginilor cu scene de violență în școli pe micile ecrane”, a explicat Laura Georgescu, care a adăugat că intenția CNA a fost să demareze o „campanie destinată formării unei gândiri critice la telespectatorii sub 15 ani față de reflectarea în audiovizual a violenței de orice tip”. Laura Georgescu a mai spus că mesajul campaniei era: "Violența este o realitate care trebuie gestionată de fiecare dintre noi" și a fost gândită, ca un demers didactic, un „curs demo de 50 de minute, structurat pe exemplificări video, urmate de metoda jocului de rol prin dialog interactiv între elevi și reprezentanții CNA.

Apelul Narcisei Iorga către premier:

"Domnule Prim-ministru, copiii dumneavoastră au vârsta copiilor agresați verbal de către Laura Georgescu. Imaginați-vă că ar fi fost printre elevii cărora le-a vorbit președintele CNA. Ca părinte, cum reacționați? Nu vreau să cred că nu vedeți!

Laura Georgescu se identifică cu imaginea Dumneavoastră pentru că Dumneavoastră ați semnat propunerea ei ca membru CNA! Nu poate fi demisă. De ce nu-i cereți să demisioneze? Ați mai făcut asta cu miniștri care au avut atitudini nepotrivite. Președintelui CNA, demnitar cu rang de ministru propus de Dumneavoastră în funcția pe care o ocupă, îi găsiți vreo scuză?"