Televiziunea France 24 a fost saptamana aceasta gazda semifinalei concursului international Emmy Awards pentru categoriile News and Current Affairs. In prezenta lui Nathaniel Brendel, presedintele juriului Emmy, 12 membri ai juriului din 7 tari europene au vizionat programele si reportajele preselectionate in acest an. Din juriu a facut parte si Luca Niculescu, redactor-sef RFI Romania si realizator de emisiuni la Digi 24.

Luca Niculescu in juriu (al treilea din dreapta)Foto: Arhiva personala

In functie de notele primite, programele care au obtinut cel mai bun scor s-au calificat in finala International Emmy Awards. Castigatorul va fi premiat in septembrie la New York.

Membrii juriului au fost:

- Mark Bunting, Director de Strategie, BBC News Group

- Francoise Champey-Huston, Director Adjunct , France 24 - Engleza

- Laurent Delhomme, Producer, YEMAYA Productions

- Nicole Devilaine, Director, France Televisions

- Irakly Gachechiladze, Redactor Sef, Russia Today

- Nataliya Gumenyuk, Reporter & Co-Fondator, Hromadske TV

- Jean-Yves Huchet, Producator, Hikari Films

- Elvira Lind, Director de Achizitii si vanzari, Spiegel TV

- Luca Niculescu, Redactor Sef, RFI Romania

- Catherine Norris Trent, Reporter, France 24

- Claudia Ruete, Director Filme Documentare, ZDF

- Anders Sundkvist, Editor Swedish Television News, Deputy Publisher Aktuellt & Current Affairs, SVT News.

"A fost o experienta interesanta gratie dublei diversitati", spune Luca Niculescu intr-un comunicat. "In primul rand o diversitate oferita de programele pe care le-am vizionat, cele mai multe fiind reportaje realizate de televiziuni din Asia sau America Latina. Premiile Emmy incearca sa evite ca juratii din Europa sa judece reportaje produse de televiziuni europene, ca sa previna conflictele de interese. Si apoi a mai fost si diversitatea juriului. Eram oameni de televiziune si radio din multe tari, cu istorii personale si profesionale diferite, dar, dupa aproape zece ore de vazut reportaje, cred ca am ales ceva relevant. Rezultatul va fi vazut la gala Emmy din septembrie".