Victoria Germaniei in fata Argentinei in finala Cupei Mondiale a fost, la TVR, cel mai urmarit meci din cadrul competitiei gazduite de Brazilia: duminica seara, partida a fost urmarita, in medie, de 3,4 milioane de romani, dintre care circa 2 milioane au fost telespectatori din mediu urban, potrivit unui anunt al Televiziunii publice. In Germania, audienta a fost de zece ori mai mare, postul ARD inregistrand un record istoric.

Potrivit TVR, in intervalul orar 22.00-0.36 principalul post al Televiziunii publice a inregistrat un rating mediu de 18,4% si o cota medie de piata de 43% la nivel national. Cel mai urmarit moment al meciului a fost finalul primei reprize, cand 4,221.000 de romani urmareau TVR 1.

In mediul online, portalul TVR+ a inregistrat, de asemenea, un record de vizitatori: finala a inregistrat online, in Romania, 120.000 de vizitatori unici. TVR precizeaza ca, in total, acest portal a inregistrat 205.000 de vizite pe parcursul finalei Cupei Mondiale.

In Germania, meciul a inregistrat un record istoric de audienta. Postul public ARD, citat de Hollywood Reporter, a anuntat ca, in medie, victoria impotriva Argentinei a fost urmarita de 34,65 milioane de persoane, numar ce transforma aceasta partida in cel mai urmarit program TV de cand au inceput sa fie masurate audientele in aceasta tara. Iar acest numar nu include telespectatorii care au vizionat meciul in spatii publice, precum barurile sau zonele de vizionare de pe strazile oraselor germane.