CNA s-a intrunit, marti, pentru prima data dupa o luna de "pauza" cauzata de scandalul inregistrarilor audio cu presedintele forului audiovizual, Laura Georgescu. Aceasta nu este prezenta la sedinta, dar cvorumul necesar este asigurat de alti opt membri CNA. Laura Georgescu declarase, saptamana trecuta, ca azi urma sa fie discutat si cazul lui Dan Diaconescu si al emisiunii sale de la Romania TV, insa subiectul, inclus initial la sfarsit pe ordinea de zi, a fost scos, in cele din urma, de pe agenda.

In sedinta de astazi sunt programate doar subiecte "tehnice", precum solicitari de modificare sau prelungire de licenta. Pe ultimul punct din agenda fusese inclus si cazul emisiunii lui Dan Diaconescu, transmisa sau retransmisa de Romania TV, dar membrii prezenti au decis sa amane subiectul.

La sedinta iau parte opt membri: Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Rasvan Popescu. Lipsesc Laura Georgescu, Cristina Trepcea si Radu Calin Cristea.

  • Gabrea, Iorga si Jucan - care astazi au afisate, pe birou, hartii pe care scrie "Demisia!" - au avertizat, in ultimele saptamani, ca ei nu vor mai lua parte la sedintele la care e prezenta si Laura Georgescu si au atras atentia ca sedintele pot avea loc si in absenta acesteia, atat timp cat este intrunit cvorumul de sedinta de opt oameni. Acesta este si cazul sedintei de azi.

Saptamana trecuta, cand Romania TV a inceput sa difuzeze emisiunea lui Dan Diaconescu in conditii suspecte din punct de vedere legal, Laura Georgescu declarase ca acest caz va fi discutat cu "celeritate", cel mai probabil in sedinta de azi. Subiectul a fost inclus pe agenda - la ultimul punct, unde avea sanse minime sa mai fie discutat. Agenda, si asa incarcata, a fost modificata oricum, azi dimineata, de catre membrii participanti la sedinta, iar discutarea cazului a fost amanata.

  • In toamna anului trecut, situatia de la postul DDTV, care incepuse sa retransmita "OTV-ul italian" al lui Dan Diaconescu, a fost discutata si solutionata de CNA la doar cateva zile de la prima retransmisie.