”Audienta uriasa a Antenelor, prestigiul national si international al jurnalistilor ei, confirmat prin premii importante acordate pentru curaj si profesionalism ne determina sa cerem autoritatilor sa intervina pentru a nu pune in pericol libertatea de exporimare a acestui trust de presa.

La 25 e ani de la Revoluţia din Decembrie este un gest incalificabil din partea DNA ca prin mijloace de poliţie politică să blocheze vocea unor posturi urmărite şi iubite de milioane de români.

Este vizibil pentru orice om de buna credinta ca tinta acestui proces au fost Antena 1 si Antena 3, care in ultimii ani au dezvaluit abuzurile de putere ale sistemului Basescu si ale familiei sale.

Este un gest incalificabil din partea DNA să blocheze vocea unor posturi urmărite de milioane de români...

Suntem alaturi de profesionistii Antenelor, validati de constiinta critica a publicului care le vizioneaza programele si le apreciaza

Facem un apel către parlamentarii acestei țări care se bat cu pumnul în piept că apără valorile libertății și democrației să nu treacă sub tăcere, încercarea DNA de a servi ca instrument al președintelui în anihilarea adversarilor politici.

Problema Antenelor este în fapt o problemă a societății românești în încercarea unor factori de putere de a o umili și timora prin reactivarea acelor forme care timp de 50 de ani au întreținut frica, teroarea, obediența.

Sentința în dosarul „Telepatia” trebuie separată de atentatul la adresa jurnalismului liber, atentat pe care miile de cetățeni adunați duminică 10 August în fața Palatului Cotroceni l-au blamat și și-au arătat o caldă solidaritate cu oamenii Antenelor. Libertatea cuvântului pentru jurnaliștii Antenei 1 și ai Antenei 3 și pentru toți jurnaliștii din presa audiovizuală!

Cerem televiziunilor de știri, unele preschimbate în instanțe de judecată să înțeleagă drama colegilor lor și să nu ridice atacul și injuria la rang de conținut mediatic.

Lupta anticorupție nu înseamnă abuzuri, abandonarea umanității și reținerea brutală a unor nevinovați, așa cum spunea deșteapta bătrână din Rădăuți, ridicată din casa ei cu mascați „ca pe Hussein, scos din buncăr”.

Asemenea scene nu onorează DNA și pe procurorii ei și nu ne definesc ca stat de drept. De 24 de ani de când ființăm ca unică asociație profesională din Audiovizualul Românesc nu ne-am confruntat cu o situație atât de abuzivă și de disproporționată, ale cărei consecințe afectează dreptul la o informare corectă.

Suntem alături de profesioniștii Antenelor, validați de conștiința critică a publicului care le vizionează programele și le apreciază”, se arata in comunicatul semnat de presedintele APTR, Dan Necsulea si asumat de Lucia Hossu Longin in interventia telefonica avuta la Antena3.