"Suntem 100% in spatele Pro TV", a spus luni dimineata Christoph Mainusch, co-CEO al companiei-mama a Pro TV, CME, in cadrul unui eveniment de lansare a grilei de toamna a postului de televiziune. El a spus ca statia va face "tot ce va fi necesar" pentru a ramane pe primul loc in audiente, in Romania, in fata "competitiei care se trezeste". Din punct de vedere al grilei de toamna, aceasta inseamna ca principala emisiune a sezonului, Vocea Romaniei, va fi programata sa infrunte direct emisiunea X-Factor de la Antena 1, vinerea seara. Miercurea va fi difuzata o noua emisiune - Extreme Makeover Home Edition, iar portofoliul de filme include titluri precum Avatar.

HotNews.roFoto: Hotnews

Christoph Mainusch, numit co-CEO al Central European Media Enterprises (CME) in septembrie anul trecut, dupa plecarea lui Adrian Sarbu de la conducerea companiei, a dat greutate evenimentului Pro TV prin prezenta sa la Bucuresti, unde a aratat, intre altele:

  • "CME, ca proprietar al Pro TV, este angajat 100% sa sprijine acest canal si acest grup"
  • "In ultimele luni a fost foarte mult zgomot. Mesajul nostru este ca suntem angajati 100% fata de Pro TV", companie care "a fost cea mai mare sursa de profit pentru noi in primul semestru". "Suntem foarte mandri de acest canal"
  • "Dupa cum vedeti, suntem provocati, competitia se trezeste (referire la succesul de audienta inregistrat in mod repetat, vara aceasta de Antena 1 - n.red.). Pro TV a fost mereu statia numarul 1 si va promitem ca Pro TV va ramane canalul numarul 1, vom face orice este necesar pentru a pastra aceasta pozitie"
  • "Competitia este un motor pentru calitate"
  • intrebat in legatura cu intentiile de vanzare ale activelor non-TV (radio, distributie, studiouri), Christoph Mainusch a spus ca este "prea devreme" pentru detalii despre posibili cumparatori, atat timp cat nu exista negocieri in faza finala. El a reafirmat angajamentul de a sustine activitatile esentiale - cele de televiziune si de productie - si a spus ca, desi si celelalte "sunt active foarte bune", compania nu se va concentra asupra lor si urmareste sa le vanda. Dar "nu ne grabim", a precizat Mainusch.

Cum arata grila de toamna a pro TV - principalele emisiuni:

  • Vocea Romaniei (motto: "Doar Vocea conteaza!") - vinerea de la 20.30, la concurenta directa cu X-Factor. Din acest sezon, locul "antrenorului" Horia Brenciu e luat de Tudor Chirila, ceilalti trei membri ai juriului ramanand neschimbati: Loredana Groza, Smiley si Marius Moga.
  • MasterChef - 25 de episoade - lunea si martea de la 20.30
  • Las Fierbinti - joia de la 20.30
  • Extreme Makeover Home Edition - miercurea de la 20.30 - emisiunea prezinta povestile unor familii necajite, al caror destin se schimba prin ajutorul comunitatii si al unei echipe de arhitecti si designeri de interior ce le transforma casa "intr-o locuinta de vis"
  • luni-vineri, dupa-amiaza: Maruta revine cu "La Maruta", de la 17.30
  • miercuri si joi -  fotbal: Europa League, Cupa Romaniei
  • emisiuni de weekend care revin in grila: Ce se intampla, doctore?, I Like IT, Dupa 20 de ani, Apropo TV, Romania, te iubesc!
  • Printre filmele programate in toamna: Avatar, Escape Plan, RED 2, X-Men Origins: Wolverine, Bad Teacher, HomeFront, Riddick, Night at the Museum 2, Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader, Legend of Hercules, The Green Hornet
  • Pro TV intra pe segmentul serialelor turcesti cu seria "Karagul" (Trandafirul negru), programat de luni pana vineri de la 16.00

Seful Pro TV, Aleksandras Cesnavicius, la evenimentul de luni:

  • "Pro TV este lider, a fost mereu lider, de la lansarea sa. Ambitia noastra de a ramane in top nu se schimba. Este doar o presiune mai mare sa ramanem unde suntem. De pe urma competitiei, telespectatorul beneficiaza cel mai mult (...) Ca lider, cea mai mare greseala ar fi sa incetam sa inovam"