​Antena 1 a prezentat, miercuri, intr-o informare de presa pilonii grilei sale de toamna: show-uri de divertisment in fiecare seara, prin care ataca frontal suprematia pe care Pro TV o are pe piata de televiziune de aproape 20 de ani. O parte dintre emisiunile-cheie sunt programate pentru o confruntare directa cu emisiuni similare de la Pro TV, iar Sorin Alexandrescu, CEO Antena Group, sugereaza ca batalia cu Pro ar fi deja castigata: "In acest moment, Antena 1 inseamna cea mai puternica echipa de pe piata media din Romania, iar de aceste rezultate vor beneficia in primul rand telespectatorii nostri", spune el in comunicat.

Hell's Kitchen cu juratii veniti de la ProFoto: Antena 1
  • Tot saptamana aceasta, al treilea mare post generalist, Kanal D, a anuntat la randul sau programele prin care, in toamna, se va pozitiona in goana dupa telespectatori.
  • Pro TV si-a prezentat grila de toamna luni

In comunicatul de miercuri, Antena 1 arata ca nu va incetini atacul asupra Pro TV. Cu toate ca nu se proclama lider de piata, postul Intact subliniaza ca vara aceasta, fata de perioada similara a anului trecut, "a avut o crestere in randul publicului comercial din mediul urban de 15% cota de piata, atat la nivelul intregii zile, cat si in prime time".

Cum arata grila de toamna a Antena 1:

  • prima emisiune de seara este "Hell's Kitchen - Iadul Bucatarilor", realizata de cei trei fosti jurati Masterchef, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu. Emisiunea este programata lunea si martea, la cuncurenta directa cu show-ul Pro TV Masterchef
  • "Serviciul Roman de Comedie" este programat miercurea, cand la Pro va fi difuzat reality-ul "Extreme Makeover Home Edition")
  • Joia este programat un nou sezon "Next Star" (versus Las Fierbinti pe Pro TV)
  • Vinerea seara este programat al patrulea sezon X Factor, in confruntare directa cu Vocea Romaniei de la Pro TV
  • In weekend, cand la Pro serile vor fi rezervate unor filme precum Avatar, X-Men Origins sau The Green Hornet, Antena 1 pastreaza linia emisiunilor de divertisment cu "Te cunosc de undeva" (sambata seara) si "Danseaza printre vise" (Dancing with the stars"), emisune programata duminica seara si al carei juriu va include o alta fosta vedeta Pro, Mihai Petre
  • Grila Antena 1 va contine in continuare emisiuni precum "Neata cu Razvan si Dani", "Acces Direct", "Un show pacatos" si "Mireasa pentru fiul meu"

Kanal D promite la randul sau sa complice si mai mult lucrurile in confruntarea Antena 1-Pro TV. Din grila de toamna a Kanal D:

  • Joia si vinerea - un nou sezon al serialului "Suleyman" (vinerea seara va fi in confruntare directa cu Vocea Romaniei si X Factor)
  • A treia mare statie generalista introduce propriul show de talente pentru copii, KIDSing, ce va fi difuzat miercurea (Antena 1: SRC, Pro TV: Extreme Makeover).
  • Sambata va fi programat un nou proiect de comedie, "Discote-k" (film la Pro, "Te cunosc de undeva" la A1)
  • Duminica seara - "Supermodels by Catalin Botezatu"