Jurnalistul de investigatii Stelian Negrea a prezentat pe blogul sau informatii dintr-un document di care reiese ca Antenele au platit, timp de 8 ani, unei companii de stat falimentare o chirie lunara pentru cinematograful "Excelsior", sunt filmate "Acces Direct" si "Sinteza zilei", ce echivaleaza cu 30 de secunde de publicitate. Reporter Virtual noteaza ca in afacere este implicat direct Mihai Gadea, realizator al emisiunii "Sinteza zilei" si totodata director al Antenei 3.

Potrivit unui contract de inchiriere atribuit fara licitatie, compania de stat care administreaza teatrul "Excelsior" a oferit spre inchiriere, la sume foarte mici platourile unde sunt realizate emisiunile "Sinteza zilei" (Antena 3) si "Acces Direct" (Antena 1), arata sursa citata.

Contractul a fost facut pe opt ani, iar Regia Autonoma a Distributiei si Exploatarii Filmelor "Romaniafilm" - Filiala de Exploatare a Filmelor Bucuresti (RADEF) a oferit "Antenelor" teatrul de stat respectiv pentru suma de 650 de dolari pe luna, echivalentul a mai putin de un minut de publicitate in timpul emisiunii lui Gadea sau, dupa cum noteaza Reporter Virtual, a chiriei pentru un apartament in centrul Capitalei.

Contractul a fost semnat din partea RADEF de directorul Ion Moraru iar din partea Antena 1 SA de catre Sabin Cutas, fost senator al Partidului Conservator in perioada 2004-2008 si fost eurodeputat din partea Aliantei PSD+PC in perioada 2009-2014, fiind reales pentru un nou mandat la ultimele alegeri europarlamentare, precizeaza Stelian Negrea.