Opt membri CNA semneaza un comunicat prin care "se delimiteaza categoric fata de limbajul si comportamentul Presedintelui CNA, dna Laura Georgescu" si apreciaza ca atitudinea si limbajul acesteia "sunt inadecvate cu calitatea de membru al CNA (...) si, cu atat mai putin, cu pozitia de sef al acestei institutii". Singurii care nu au semnat documentul sunt membrii CNA Christian Mititelu si Lorand Turos.

Laura GeorgescuFoto: Agerpres
  • Pozitia a fost adoptata la mai bine de doua luni de cand activitatea CNA este practic paralizata de scandalul declansat de inregistrarile facute publice de membrul CNA Narcisa Iorga si de Realitatea TV, inregistrari in care Laura Georgescu poate fi auzita folosind un limbaj agresiv si injurios la adresa mai multor persoane. Astazi a avut loc a doua sedinta a CNA - for care de obicei se intruneste de doua ori pe saptamana - de la izbucnirea scandalului. Pe agenda sedintei de azi s-au aflat proiectul referitor la campania electorala in audiovizual si chestiuni tehnice, precum prelungiri de licente audiovizuale, dar nu si cazuri grave din ultima vreme, precum ce s-a intamplat in ultimele saptamani la Antena 3 sau cazul Dan Diaconescu-Romania TV.

Comunicatul, prezentat inclusiv de Narcisa Iorga pe Facebook, este semnat de Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Cristina Trepcea, Radu Calin Cristea, Rasvan Popescu, Narcisa Iorga, Valentin Jucan si Florin Gabrea. Textul documentului:

Consiliul National al Audiovizualului se delimiteaza categoric fata de limbajul si comportamentul Presedintelui CNA, dna Laura Georgescu, in situatii prin care a adus o grava atingere imaginii institutiei noastre si care au fost in atentia publica in ultimele luni.

Consiliul National al Audiovizualui se distanteaza atat de atitudinea publica, cat si de limbajul nedemn ale dnei Laura Georgescu pe care le consideram inadecvate cu calitatea de membru al CNA cu valoriile si principiile Consiliului si, cu atat mai putin, cu pozitia de sef al acestei institutii.

C.N.A. isi afirma credinta in colegialitate, respect pentru partenerii din interior si din afara Consiliului, pentru decenta si eleganta.

Apreciem ca, in toate contextele evocate de mass-media, dna Laura Georgescu s-a manifestat de o maniera care a putut umbri straduintele noastre de a pastra CNA in sfera sa conferita de lege ¬ aceea de garant al interesului public in domeniul comunicarii audiovizuale.

Obstinatia dnei Laura Georgescu de a nu propune o solutie de iesire din acest trecator impas institutional pe care singura l-a creat impune luarea urgenta a unor masuri de revenire la normalitate si de recastigarea a increderii publicului, partenerilor si angajatilor Consiliul National al Audiovizualului. O proba elocventa in acest sens va fi noul Regulament de Organizare si Functionare al CNA ce va deveni public pana la sfarsitul saptamanii si prin care deciziile interne din institutia noastra urmeaza sa se desfasoare intr-un regim de transparenta sporita.