"Jurnalistul Catalin Tolontan reactioneaza, dupa ce Stelian Negrea a publicat date din fisa sa fiscala potrivit carora ar fi castigat 35.000 de Euro lunar in perioada 2005-2010. "Au fost aruncate pe net documente din fisa fiscala personala. Evident ca nimeni nu mai sta sa vada ca sumele sint brute si ca, in plus fata de taxele obisnuite, din ele se scad atit TVA-ul retroactiv pe care statul l-a pretins la un moment dat, cit si enormele penalitati platite la Fisc atunci si mai departe. Mediile lunare sint, evident, false", scrie Tolontan, seful GSP, pe blogul sau.

Catalin TolontanFoto: Agerpres
  • Jurnalistul Stelian Negrea, fost angajat al trustului Intact, a publicat miercuri, 3 septembrie, pe pagina sa de Facebook extrase din fisele fiscale ale lui Catalin Tolontan. Pe baza acestora, Negrea sustine ca Tolontan "a castigat in perioada 2005-2010 circa 9,67 milioane de lei (aproximativ 2,52 milioane euro) venituri din activitati independente prin vanzarea drepturilor de autor".
  • Negrea a scris ca datele sunt din declaratiile de venit de la Administratiile Finantelor Publice, pe care le-a consultat "nu la ghiseul ANAF ci fiindu-mi furnizata de o sursa indignata de modul in care Catalin Tolontan a decis sa ma atace prin prieteni si interpusi dupa dezvaluirile mele legate de finantarea Gazetei Sporturilor din banii Securitatii lui Ceausescu".
  • Potrivit lui Negrea, Catalin Tolontan a restituit statului "intr-o singura zi 1,2 milioane lei (290.000 Euro)", dupa ce la finalul lui 2010 a fost supus unei inspectii fiscale care a stabilit ca in perioada 01.01.2005-31.12.2010 ar fi depasit plafonul de scutire de TVA pentru drepturile de autor incasate si nu s-ar fi inregistrat ca persoana impozabila.

In replica, jurnalistul Catalin Tolontan a scris astazi, 4 august, pe blogul sau, ca "prin aruncarea pe piata a unor calcule incorecte despre veniturile jurnalistilor, politicienii se iluzioneaza ca vor scapa de complicatiile penale". Seful Gazetei Sporturilor afirma ca "politicienii, stapinii veniturilor neexplicite, ajung sa foloseasca drept arma veniturile declarate ale celor din media, care ii critica".

"Am fost platiti excelent, nici vorba de sumele gresit calculate, dar oricum excelent, pentru ca am prestat o munca excelenta. Nu patronul a scos banii din buzunar, rezultatele companiei sint remarcabile. Voiculescu a inteles ca daca nu lasi pe nimeni sa cistige bine, nimeni nu va mai incerca sa faca asta. Si acesta e meritul lui indiscutabil", sustine Catalin Tolontan.

Acesta scrie: "Nu simt decit compasiune pentru Elena Udrea si pentru cei ca ea. Nu-si rezolva astfel cazurile de la DNA. Orice calcul fac ei, e prost. Daca ne-ar reduce pe noi la tacere, o iluzie, spera oare ca-i pot bloca pe procurori? Alta iluzie. Totul e o nebunie a unor oameni disperati. Si nici nu vor putea sa explice in veci de unde au banii, cum i-au cistigat si cum au fost ei impozitati. (...) Gala Bute va continua".

Seful GSP relateaza ca, in 2009, "la ordin politic, niste oameni dintr-o structura de forta a statului roman au fost siliti sa caute ceea ce se spera sa fie date compromitatoare. Odata obtinute, reziduurile murdare urmau sa tirasca impreuna cu ele la canal si investigatia Ridzi". Jurnalistul scrie ca "nu a fost vorba despre SRI. Nici in 2009 si nici acum. 'Lucrarea' a fost operata fara sa fie inregistrata in catastifele institutiei obligate sa faca asta, ca o operatiune neoficiala. (...) E adevarat ca Elena Udrea ma amenintase public, pe holurile Parlamentului, dar nu credeam ca are atita putere".

Amintim ca Gazeta Sporturilor a scris in aprilie 2014 ca Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii, a intrat in atentia procurorilor DNA in dosarul organizarii Galei Bute. In august 2014, ziaristii Mirela Neag si Catalin Tolontan scriau intr-o investigatie a Gazetei Sporturilor ca oamenii cu care Elena Udrea a lucrat la Ministerul Dezvoltarii pentru organizarea Galei Bute au inceput sa dea detalii la DNA despre implicarea fostului ministru in presupusa extorcare a fondurilor europene.

Citeste si: