Stagii de pregatire la Bruxelles pentru jurnalistii din Romania si Republica Moldova. Termen: 10 octombrie 2014

de Claudiu Zamfir     HotNews.ro
Luni, 8 septembrie 2014, 15:15 Economie | Media & Publicitate


 documente
Jurnalistii din Romania si Republica Moldova sunt asteptati sa se inscrie pana pe 10 octombrie la Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti 2014-2015, prin care pot castiga stagii de pregatire in Romania si la Bruxelles in domeniul afacerilor europene, au informat, luni, organizatorii, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Bursele oferite de Fundatia Euromonitor pentru Excelenta, cu sprijinul Agentiei Ad Media Consult si cu finantare din partea companiei JTI, isi propun incurajarea si facilitarea pregatirii profesionale a jurnalistilor care doresc sa capete cunostinte  profesionale in problematica europeana.

Acest program ii ajuta pe participanti sa aprofundeze intelegerea tematicilor legate de Uniunea Europeana, cadrul de reglementare, functionarea institutiilor, relationarea intre Statele Membre, precum si maniera in care este abordata problematica europeana de catre media occidentala, au mentionat organizatorii.

Programul Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti cuprinde trei etape de pregatire profesionala:
 • un training specializat, sustinut in Romania de catre specialisti in relatii  europene;
 • o calatorie de studii de o saptamana, la Bruxelles, pe durata careia jurnalistii vor avea ocazia sa se intalneasca si sa discute cu oficiali ai Uniunii Europene;
 • stagii de pregatire profesionala, timp de trei saptamani, in cadrul unor prestigioase organizatii de presa europene.
La incheierea fiecarei faze sunt selectati jurnalistii care vor participa la faza urmatoare.

Si la editia 2014-2015 sunt asteptati sa aplice la programul de Burse Europene JTI  atat jurnalisti din Romania, cat si din Republica Moldova, din presa scrisa, radio, TV si on-line, specializati in domeniile social, politic si economic, care trebuie sa indeplineasca in mod cumulativ urmatoarele conditii:
 • Experienta profesionala de minim 3 ani
 • Varsta de pana in 35 de ani
 • Abilitati de comunicare in limba engleza (cunoasterea limbii franceze reprezinta un avantaj)
Dosarul de inscriere va cuprinde:
 • Curriculum Vitae
 • Formular de inscriere disponibil pe site-ul Fundatiei Euromonitor  pentru Excelenta (www.euromonitor.ro)
 • Fotografie color tip pasaport
 • Portofoliu (trei materiale de presa relevante pentru domeniile enuntate)
 • Trei scrisori de recomandare, de preferinta una de la superiorul direct sau managerul institutiei la care lucreaza.
Data limita de depunere a dosarelor de inscriere este 10 OCTOMBRIE 2014 (inclusiv), toate inscrierile avand mentiunea "Pentru Bursele Europene JTI".

Dosarele de inscriere se vor depune la: Ad Media Consult srl, Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae, nr.103, vila i-2 Voluntari, jud. Ilfov, cod postal 077190. Persoana de contact: Irina Apostol, Tel : 0721201559, fax : 0318172768 , e-mail: irina.apostol@admediaconsult.ro.

Documentatia electronica se va trimite la adresa: burse@euromonitor.ro .

Pentru detalii suplimentare va puteti adresa Fundatiei Euromonitor pentru Excelenta, la adresa: Calea Floreasca, nr. 167, et.4, sector 1, Bucuresti; Persoana de contact: Andra Dimitriu - Project Manager, Tel: +40 751010698, e-mail: andra.dimitriu@euromonitor.ro

Preselectia candidatilor se va face pe baza dosarului de inscriere, iar selectia  pe baza unui interviu.

Potrivit sursei citate, programul Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti a fost lansat in 2007, anul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, ca o continuare a programului de stagii initiat de National Forum Foundation/Freedom House in anii '90, cu sprijinul Guvernului SUA, iar ulterior, incepand cu anul 2000, cu finantarea JTI.

Inca de la inceput, obiectivul programului a fost dezvoltarea cunostintelor si abilitatilor  tinerilor jurnalisti, prin expunere la realitatile democratiilor dezvoltate, imersiune in medii culturale diverse si practica profesionala specializata, mai intai in Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles, mentioneaza sursa citata.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

881 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by