Sub titlul "Conditii inadmisibile/ Investitorul de origine germana este retinut in Romania - probabil nevinovat" cotidianul german Handelsblatt publica, in editia tiparita de miercuri, 10 septembrie, un articol favorabil omului de afaceri Dan Adamescu, aflat in arest preventiv. Articolul este semnalat si de Deutsche Welle in sectiunea revista presei pe pagina online. DW noteaza ca Handelsblatt pune la indoiala vinovatia lui Adamescu.

"Cea mai mare greseala de fundamentare a procesului de extinere spre Europa de Est a UE este, in opinia fostului Ministru ceh de externe Karel Schwarzenberg, sistemul juridic disfunctional. Acest aspect este, de asemenea sesizat de antreprenorul german Dan Adamescu, un fost partener de afaceri al fostului sef al WAZ Chefs Bodo Hombach" - asa incepe articolul publicat de Handelsblatt.

Cotidianul german noteaza ca investitorul "se afla in arest preventiv in Romania pentru presupuse fapte de coruptie, <> afirma el. Motivul: Suspiciune de coruptie"

<>, scrie Handelsblatt.

Cotidianul german sustine ca <>

Cotidianul german conchide: "Insa Adamescu sufera. Conditiile din detentie in inchisoarea pentru retinuti preventiv din Bucuresti sunt descrise de familie drept inumane, cu atat mai mult cu cat starea de sanatate a acestuia este proasta: sufera de lupus si artrita. De cateva zile, antreprenorul care nu se poate tine pe picioare este arestat la domiciliu. Pe 12 Septembrie incepe procesul sau. El risca sa fie condamnat la maximum sapte ani de inchisoare cu executare. "O sentinta de condamnare la moarte", se teme familia sa."