Vicepresedintele CNA, Viorel Vasile Buda, si-a anuntat, marti dimineata, demisia din aceasta functie, invocand motive personale, dar el va ramane membru al Consiliului, potrivit Mediafax. Un alt membru CNA, Narcisa Iorga, sustine ca este vorba despre un "joc de scena" care ar permite bloarea noului Regulament de organizare si functionare a Consiliului. Regulamentul a fost adoptat saptamana trecuta si ar fi trebuit sa limiteze atributiile presedintelui.

Ce scrie Narcisa Iorga pe Facebook:

  • "In deschiderea sedintei CNA de astazi (marti - n.red.), Viorel Buda si-a anuntat demisia din functia de vicepresedinte. El a condus sedintele in ultima perioada Si astazi trebuia sa se intample la fel, in absenta presedintelui Consiliului. Dupa anuntul sec al lui Viorel Buda, tocmai cand ne pregateam sa propunem un presedinte de sedinta, cine intra in sala? Laura Georgescu. Joc de scena. Ea nu semneaza noul Regulament de Organizare si Functionare, care ii reduce puterile, deci acest act nu poate intra in vigoare. Vicepresedintele, care ar fi putut sa-l semneze, isi da demisia din functie si ramane simplu membru. CNA merge mai departe. Eu am iesit din sedinta. Ce va spuneam acumtrei saptamani cand nu stiam daca am fost un pion sau un nebun pe tabla de sah a CNA?"

Viorel Vasile Buda, propus in CNA de Camera Deputatilor cu sustinerea PNL, in toamna lui 2012, a fost ales vicepresedinte in ianuarie 2013, intr-o sedinta cu usile inchise. El este cel care a condus ultimele sedinte ale CNA, la care Laura Georgescu - tinta unor contestatii in lant, interne si externe CNA - nu a participat.

Pe 11 septembrie, membrii CNA, in absenta presedintelui Laura Georgescu, au votat un nou regulament de organizare si functionare (ROF) ce limiteaza atributele presedintelui, lucru ce ar fi ajutat deblocarea situatiei actuale din forul audiovizual. Viorel Vasile Buda s-a numarat printre cei care au votat pentru noul ROF.

Un alt membru, Valentin Jucan, spunea atunci ca documentul modificat nu era indreptat "impotriva unui om", ci viza cresterea transparentei in institutie. Ulterior, insa, Valentin Jucan, i-a adresat o scrisoare deschisa sefului Comisiei de cultura din Senat, Georgica Severin, aratand ca Laura Georgescu nu a semnat noul ROF, lucru necesar pentru ca acesta sa intre in vigoare.