CNA urmeaza sa discute, joi, mai multe solicitari de licente audiovizuale, inclusiv doua venite din partea Orange Romania, respectiv RCS&RDS, pentru posturi informative. Sedinta de maine este si prima, dupa mai multe luni de "pauza", in care forul audiovizual va analiza si subiecte legate de continutul TV, dar are mult de recuperat: cinci dintre cele opt rapoarte de monitorizare programate sa fie discutate maine vizeaza emisiuni din martie-aprilie a.c..

  • ​Orange Romania si RCS&RDS solicita CNA licente audiovizuale prin satelit pentru posturile Orange Info, respectiv Digi Info, prin care-si vor promova ofertele si vor prezenta alte informatii. Cererile de licenta vor fi discutate impreuna cu altele in sedinta de joi a CNA.
  • CNA isi reia zilele acestea activitatea, dupa adoptarea noului regulament de organizare si functionare, dar resimte "concediul" de cateva luni declansat de scandalul inregistrarilor cu presedintele Laura Georgescu. Au trecut deja mai bine de o luna de la scandalul audiovizual provocat de Antena 3 dupa condamnarea lui Dan Voiculescu si aproape doua luni de cand Dan Diaconescu a revenit "pe sticla", in conditii neelucidate inca, la Romania TV. Dar in sedinta de maine, prima dupa cateva luni in care se discuta si subiecte ce tin de continutul TV, CNA trebuie sa analizeze restante din primavara: dintre cele opt rapoarte de monitorizare programate pentru a doua parte a sedintei, cinci tin de emisiuni difuzate in martie-aprilie a.c.. La acestea se adauga rapoarte ale Serviciului Inspectie bazate pe reclamatii din februarie-mai a.c..