CNA a acordat, joi, mai multe licente pentru o serie de posturi TV ce ar urma sa fie lansate in urmatoarele luni. Unul dintre acestea este canalul de stiri lastiri.ro, pe care o firma detinuta de Lucian Mandruta (UPDATE 19.09: pana recent, angajat la grupul Mediafax, detinut de Adrian Sarbu) vrea sa il lanseze cu o investitie initiala de 500.000 de euro. O alta fosta sefa din Pro, producatoarea Ruxandra Ion, a primit si ea o licenta pentru un nou post. Orange Romania a primit licenta pentru un post unde isi va prezenta ofertele, dar si stiri furnizate de Antena 1. Licenta pentru un post similar, dar fara stiri de la Antena, a primit si RCS&RDS Digi Info.

  • CNA a acordat, joi, doua licente audiovizuale, prin satelit si prin retele de comunicatii, pentru televiziunea de stiri lastiri.ro, pe care o firma detinuta de Lucian Mandruta intentioneaza sa o lanseze la inceputul anului 2015, potrivit Mediafax. Societatea care a cerut licentele si care-l are ca unic asociat pe Mandruta (UPDATE 19.09: care pana recent a lucrat la grupul Mediafax detinut de Adrian Sarbu, grup de unde a plecat in vara, dupa cum a spus el pentru Paginademedia.ro) - este Media Play SRL. Producatorul general al proiectului lastiri.ro este Alexandru Livadaru (ex-Pro TV). Cei doi au spus la CNA ca noua televiziune va fi dedicata "oamenilor care vor sa vada jurnalism de calitate" si telespectatorilor care, nemultumiti de oferta posturilor de stiri, au parasit mediul audiovizual in favoarea Internetului. Potrivit Paginademedia.ro, investitia initiala in lastiri.ro va fi de 500.000 de euro, iar Mandruta a spus la CNA ca "poate vă întrebați cine mai investește în media într-o piață ca România. Avem discuții cu finanțatorii, nu e un singur finanțator", iar acestia sunt institutii financiare si bancare, nu persoane fizice.
  • O alta personalitate care si-a construit cariera in trustul Pro sub conducerea lui Adrian Sarbu, producatoarea Ruxandra Ion (ex-Pro TV, Acasa TV, MediaPro Pictures) a obtinut la randul sau, prin firma Act Smart Television SRL, licente prin satelit si prin retele de comunicatii electronice pentru un nou post, Happy Channel Bucuresti, potrivit Paginademedia.ro. Sursa citata mentioneaza ca postul ar urma sa fie lansat intre 1 decembrie 2014-1 ianuarie 2015, cu o investitie de peste 450.000 de euro (100.000 in echipamente, peste 350.000 in programe) in perioada 2014-2019. Televiziunea are deja acorduri de principiu cu UPC Romania si Orange TV. Ruxandra Ion, citata de Paginademedia.ro: "Ne dorim să fie un canal dedicat familiei, fără niciun minut de tabloid, fără vedete de carton. Nu îmi propun nicio secundă de tabloid, primul program pe care mi-l doresc este unul despre lumea murdară din spatele tabloidului, cum se creează vedetele de carton".
  • Compania Orange a primit, joi, aprobarea CNA pentru a lansa televiziunea Orange Info, ce va difuza informatii despre ofertele si serviciile companiei, dar si o emisiune informativa cu stiri produse de Antena 1, potrivit Mediafax. Canalul va fi unul de comunicare directa cu clientii Orange si va mai include ifnormatii diverse din domeniile cultural, social, sanatate, divertisment, tehnologie. Paginademedia.ro ii citeaza pe reprezentantii Orange prezenti la CNA care au spus ca stirile furnizate de Antena 1 vor fi de tip infotainment si nu vor atinge zona politica.
  • RCS&RDS a primit, la randul sau, aprobarea CNA pentru a lansa televiziunea Digi Info, ce va prezenta in format infotext informatii despre oferte si serviciile companiei, potrivit Mediafax http://www.mediafax.ro/cultura-media/rcs-rds-a-primit-aprobarea-cna-pentru-a-lansa-televiziunea-digi-info-13293356. Digi Info va emite si in alte tari in care RCS&RDS furnizeaza servicii de telecomunicatii, iar informatiile vor fi traduse in limbile respective.